Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 12. 2020. 19:17 >> 19:17
6

RAKOČEVIĆ

Krivokapić da preuzme odgovornost, tražićemo interpelaciju

Poslanik i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista DPS Nikola Rakočević smatra da Vlada Crne Gore mora da ide na testiranje povjerenja zbog, kako je rekao, nesposobnosti da predloži Skupštini Zakon o budžetu.

 

"Odluka Vlade da neće uopšte predlagati Skupštini Zakon o budžetu za 2021. godinu je ruganje državi i njenim građanima", rekao je Rakočević.

On napominje da privremeno finansiranje, koje je predviđeno u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, ukoliko se ne usvoji Zakon o budžetu, predviđa da Ministarstvo finansija odobrava sredstva za ministarstva u Vladi do iznosa 1/12 izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini.

"To bi bilo jednostavno da su ministarstva u novoj Vladi ostala ista i u istom broju kao i u prethodnoj Vladi, a da konfuzija bude veća, više nemamo ni Ministarstvo finansija, kako ga zakon prepoznaje, već Ministarstvo finansija i socijalnog staranja. Odluka je zakonski veoma upitna, a ekonomski i politički neozbiljna", istakao je Rakočević.

Prema njegovim riječima, premijer Zdravko Krivokapić i njegov tim moraju da podnesu odgovornost, već u ovoj fazi, jer, kako je rekao, za kratko vrijeme pokazuju neprofesionalnost i stvaraju ambijent nesigurnosti i nepovjerenja.

"Najava da će budžet biti predložen do 20. decembra, a nakon samo jednog dana da uopšte neće biti predložen je skandalozno. Zbog nesposobnosti Vlade da uopšte predloži Skupštini Zakon o budžetu, Vlada mora da ide na testiranje povjerenja. Opozicioni klubovi poslanika moraju da razmotre, već u ovoj fazi, interpelaciju ministra finansija, odmah", poručio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније