Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 12. 2020. 09:36 >> 09:37
11

LIBERALNA PARTIJA

Patriotskom deklaracijom protiv zatiranja CG

Liberalna partija, Patriotsko komitski savez Crne Gore i Forum slobodnih građana Luča potpisali su Patriotsku deklaraciju za slobodarski Nikšić. Potpisujući platformu - ”Za slobodarski Nikšić” zaustaviće proces zatiranja Crne Gore i pružiće građanima Nikšića i Crne Gore mogućnost za stvaranje napredne, ekonomski razvijene, progresivne Crnu Goru, poručili su iz Liberalne partije.

Na poziv Liberalne partije za objedinjavanje procrnogorskih, antifašističkih i građanskih snaga i udruživanje u cilju očuvanju nacionalnih interesa i odbrane nacionalnog identiteta, deklaraciju su potpisali u ime Liberalne partije v.d. predsjednica Odbora Liberalne partije Nikšić Jelena Marković, u ime Patriotsko komitskog saveza predsjednica Tanja Knežević Perišić i ispred Foruma slobodnih građana "Luča" izvršni direktor Nebojša Mrvaljević.

”Istorijski trenutak u kojem se nalazi Crna Gora zahtijeva od svih nas, bez obzira na lične, porodične, vjerske i etničke različitosti, da budemo na visini zadatka i da ne dozvolimo da se uruše vrijednosti koje su stotinama godina tokom nastanka i izgradnje države predstavljale stub opstanka Crne Gore, navodi se u Deklaraciji. Potpisujući platformu - ”Za slobodarski Nikšić” zaustavićemo proces zatiranja Crne Gore otpočet organizovanim političkim protestima – litijama koji su imali svoju kulminaciju 30. avgusta 2020. godine i pružićemo građanima Nikšića i Crne Gore mogućnost da stvaramo naprednu, ekonomski razvijenu, progresivnu Crnu Goru”, navoid se u saopštenju LP.

Potpredsjednik LP Jovo Rabrenović kazao je da će LP okupljati sve snage koje baštine istinske vrijednosti Crne Gore.

“I da će biti mjesta za sve, jer se Crna Gora nalazi u situaciji kada je ugrožena ne samo identitetska i državna struktura već se Crna Gora pretvara u kleronacionalističku državu i da to u Crnoj Gori ne smije da se dešava”, navodi se u saopštenju.

Tanja Knežević Perišić predsjednica Patriotsko Komitskog saveza poručila je da taj pokret na ovaj način ostvaruje svoju proklamovanu misiju objedinjavanja svih antifašističkih, crnogorskih snaga i da Crna Gora mora biti iznad svih drugih interesa i ličnih i partijskih i svih ostalih.

“Nebojša Vučinić ispred udruženja Luča kazao je da osjećaju da se ljudska prava u Crnoj Gori više ne poštuju i da se ideja jednakosti i uvažavanja multireligijskog sklada i poštovanja Ustava mora snažno podržati i u potpunosti vratiti Crnoj Gori”, saopštili su iz LP.

Jelena Marković predsjednica OOLP Nikšić, pozvala je sve građane Nikšića da potpišu i podrže ovakvu Deklaraciju čiji je tekst i predstavila.

“Poziv za potpisivanje podrške ovoj Deklaraciji je otvoren i upućen svim rodoljubivim, antifašistički opredjeljenim partijama, NVO, građanskim forumima, udruženjima građana i pojedincima”, poručili su iz te partije.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније