Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 12. 2020. 11:44   >>  11:44

SNP NIKŠIĆ

Novu obnovu Dvorca kralja Nikole budno pratiti

Kako se DPS odnosi prema kulturnoj baštini eklatantan primjer je Dvorac kralja Nikole, podignut 1900. godine. Dvorac se ponovo rekonstriše, a kako upozoravaju u SNP-u taj posao treba budno ispratiti, s obzirom na to da je posljednja adaptacija urađena tako što je na staro zdanje stavljenja plastificirana bravarija.

"Dvorac je bio ljetnja rezidencija crnogorskog vladara, a građen po planu čuvenog arhitekte tih vremena Josipa Sladea. Zidan od poluobličastog kamena s tim što su fasade oživljene bogato naglašenim lučnim prozorima. Čelnici iz Opštine Nikšić su prethodnu adaptaciju završili tako što su na objekat iz 1900. godine promijenili prozore i škure, ugradnjom plastificirane bravarije. Ne može nam biti jasno ko je iz institucija kulture mogao dati saglasnost na takvo nešto ili pak, struka nije bitna, nego provizija od poslova što je moto DPS-a. Pošto je ponovo započeta rekonstrukcija dvorca, s pažnjom treba ispratiti kako se i koji radovi odvijaju", navodi se u saopštenju SNP Nikšić.

Kako dodaju, odnos prema prošlosti i kulturnom nasljeđu je i pokazatelj privrženosti DPS-a vrijednostima društva.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније