Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

22. 12. 2020. 07:45 >> 07:51
9

OMERAGIĆ

Zaštititi istinu od onih koji je negiraju

Klub poslanika Bošnjačke stranke podnio je juče Skupštini inicijativu za usvajanje rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici. To je, prema riječima portparola ove stranke Adela Omeragića, logičan slijed onoga što se već desilo.

Poslanici Bošnjačke stranke će danas, na konferenciji za novinare, javnost upoznati sa prijedlogom rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici.

"Kao društvo moramo da budemo svjesni da nepriznavanje genocida iznova otvara rane. Bošnjačka stranka je dala doprinos u prošlosti, ali i sadašnjim djelovanjem, da se u crnogorskom parlamentu priča o genocidu u Srebrenici. Sada idemo korak dalje i želimo da se ovo pitanje trajno riješi", kazao je Omeragić u izjavi za Pobjedu.

Imamo, kako je rekao, presude međunarodno priznatih sudova, a prije dva dana je i Senat SAD usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

"Želimo da se ovo pitanje konačno u Crnoj Gori riješi na kvalitetan način", istakao je Omeragić.

Podsjetio je da se, iako je 2009. godine Skupština Crne Gore usvojila Deklaraciju o Srebrenici, u njoj ne pominje da se tamo desio genocid.

Omeragić je u ime BS-a pozvao sve političke subjekte koji se zalažu za trajno pomirenje na ovim prostorima da, nakon 25 godina od genocida u Srebrenici, „svi zajedno zaštitimo istinu od onih koji je negiraju, jer je to najbolji način da spriječimo da se genocid ponovi“.

U BS-u očekuju da njihovu inicijativu prihvate sve političke grupacije koje u svojim programima zagovaraju pomirenje i suživot.

"Ako su međunarodni subjekti i organizacije ustvrdili na osnovu činjenica da se u Srebrenici desio genocid, onda i ovaj naš region mora istini da pogleda u oči", zaključio je Omeragić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније