Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 12. 2020. 17:59 >> 18:24

KRIVOKAPIĆ-GANDEL

CG očekuje podršku EK u kapitalnim investicijama

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, naglasio je da Crna Gora očekuje podršku Evropske komisije u kapitalnim investicijama, među kojima je izdvojio tri ključna projekta, izgradnju jadransko-jonske magistrale, rekonstrukciju pruge Beograd-Bar i izgradnju hidroelektrane Komarnica isključivo na način koji bi garantovao potpunu zaštitu kanjona Nevidio kao prirodnog resursa od nemjerljivog značaja.

Krivokapić je to istakao razgovarajući sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori, Borisom Gandelom.

''Krivokapić je upoznao Gandela sa brojnim dubokim problemima koje je nova Vlada naslijedila od prethodne - budžetskim deficitom, kreditima, stanjem u državnim preduzećima, zdravstvu i brojnim drugim oblastima'', saopšteno je iz Vlade.

Premijer je jasno naglasio da sve buduće aktivnosti crnogorske privrede moraju imati akcenat na prirodnom potencijalu, te da poljoprivreda, turizam i industrija moraju da se razvijaju kao tri uravnotežena dominantna polja.

Slovački sagovornici istakli su postojanje određenih problema sa kojima se slovački investitori suočavaju u Crnoj Gori, a naslijeđeni su od prethodne Vlade.

Krivokapić je podsjetio na opredijeljenost novih crnogorskih vlasti na transparentno i čisto poslovanje koje će podsticati sve strane investicije, pa tako i slovačke, i ponudio pomoć države u riješavanju postojećih problema.

Iz Vlade su saopštili da je nezaobilazna tema i ovog sastanka bila pandemija aktuelnog koronavirusa.

''Naime, kako je Slovačka poznata po projektu kojim je obezbijedila testiranje cjelokupnog stanovništva na virus SARS-CoV-2, ponudila je da podijeli sa Crnom Gorom svoja iskustva i tako eventualno pomogne u našoj zemlji u borbi sa ovim virusom'', navode u saopštenju.

U završnici razgovora slovački ambasador Gandel prenio je premijeru Krivokapiću veoma pozitivne utiske specijalnog prestavnika EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka, nakon posjete crnogorskog premijera Briselu.

Krivokapić je potvrdio obostranost pozitivnog utiska i istakao da je u Briselu naišao na podršku ambiciji Crne Gore da postane 28. članica Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније