Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 11. 2013. 08:39 >> 08:39

BULATOVIĆ NAJAVIO

Snimak ide do Strazbura

Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koji je zajedničko tijelo crnogorskog i Evropskog parlamenta, trebalo bi da krajem ovog ili početkom narednog mjeseca na sjednici u Strazburu zatraži da afera „Snimak“ dobije politički i pravosudni epilog.

 

Član POSP-a i funkcioner DF-a Predrag Bulatović rekao je da će, ako se to ne desi, uložiti amandmane opozicije na tekst zajedničke deklaracije tog tijela.

"Mehanizmi koji stoje na raspolaganju EU, između ostalog, podrazumijevaju POSP, zajedničko tijelo EP i Skupštine Crne Gore. Jesenje zasijedanje POSP-a treba da bude održano krajem novembra ili početkom decembra. Očekujem da će se u osnovnom tekstu deklaracije, koju će ovog puta sačiniti predsjedavajući POSP-a Eduard Kukan, još snažnije definisati stavovi EK povodom afere Snimak“, rekao je Bulatović "Danu".

Komentarišući nedavne navode premijera Mila Đukanovića da je afera „Snimak“ završena priča i da „ne postoji domaći ni međunarodni autoritet koji će nas natjerati da se diferenciramo unutar partije“, Bulatović je kazao da predsjednik Vlade "posljednjih dana panično, nervozno i nekontrolisano govori o aferi Snimak“.

"Navodno, za njega je ta afera dobila i pravni i politički epilog, što nije tačno. Njegov stav na premijerskom satu da je bilo bolje da je izvještaj Anketnog odbora bio da nije bilo zloupotreba državnih resursa, znači priznanje da politički proces nije završen", smatra Bulatović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније