Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 12. 2020. 12:18 >> 16:11
3

MILAČIĆ

Vlada da stvori ambijent za rad pravosuđa

Odgovornost Vlade je da stvori kvalitetetan ambijent za rad pravosuđa, a odgovornost Parlamenta da što prije izvrši izbor čelnih ljudi suda i tužilaštva i da ta personalna rješenja ne budu mjera partijskog kompromisa, već temelj pravde i mač uspješne borbe protiv kriminala, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

“Kada svi, dakle – i Parlament i Vlada i pravosudne institucije, uradimo što je do nas, rezultati neće izostati. Tada će se stvoriti uslovi da ono što svi znamo pretočimo u adekvatne postupke pred licem pravde”, kazao je Milačić.

Tada će se, kako je rekao, povici upućeni aktuelnom predsjedniku Milu Đukanoviću, koji su obilježili svako okupljanje naroda posljednjih decenija, pretvoriti u optužne akte pred nezavisnim sudom.

“Ako redosljed poteza bude drugačiji, ako od Vlade budemo tražili hapšenja, a da prethodno nismo normalizovali stanje u pravosuđu, onda će ta hapšenja, kao u slučaju Kalića i Šarića biti samo način da se kroz pravosudni aparat operu prljave pare i biografije”, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније