Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: Pobjeda

29. 12. 2020. 13:43 >> 13:43
5

RAZMIŠLJA SAMO O REZULTATIMA

Vuković: Ne pretendujem da budem na čelu DPS-a

Gradonačenik Podgorice Ivan Vuković kazao je da ne pretenduje da bude na mjestu prvog čovjeka Demokratske partije socijalista (DPS) uoči predstojećeg vanrednog kongresa ove partije.

On je odgovarajući na pitanje novinara da li planira da bude prvi čovjek DPS-a, kazao da niko ne razmišlja gdje će da bude u toj strukturi, već da budu na visini zadatka i da javnosti odgovore na poruku koja im je poslata 30. avgusta, prenosi portal Pobjede.

"Demokratska partija socijalista je partija koja sačuvala mir tokom devedesetih godina, okrenula Crnu Goru Zapadu, učvrstila temelje multietničke građanske države, obnovila nezavisnost, uvela Crnu Goru u NATO savez, nije sama, ali je bila dominatna politička snaga u tom korpusu i to je partija koja u političkom smislu čini vezivno tkivo građanske Crne Gore. Zato je ona mnogo važna i ja se bojim da naši politički protivnici ne razumiju značaj te priče", rekao je Vuković na pres konferenciji.

Trenutno je, kako je kazao, najvažnije da taj kongres uspije u smislu neophodnih reformi koje se očekuju u organizacionom, strukturnom smislu.

"Važno je da pošaljemo poruku da smo razumjeli poruku koju je nama javnost poslala 30. avgusta, ja mislim da postoji dovoljno odgovornih ljudi na mjestima odlučivanja i da mi nećemo iznevjeriti očekivanja javnosti. Priča o DPS je priča o potrebi zaštite interesa Crne Gore, ideja građanske, multietničke, sekularne, antifašističke i evropske Crne Gore je superiorna, bez obzira na to da li mi stojimo iza te ideje ili neko drugi. U ovom trenutku mi smo dominatna politička snaga i želim da vjerujem da ćemo za dugi niz ostati na toj poziciji", kazao je Vuković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније