Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 12. 2020. 16:53 >> 16:55
2

INJAC-DŽAČKA

CG i Albanija da nastave dinamičnu saradnju

Očekuje se da Crna Gora i Albanija, u oblasti odbrane, nastave uspješnu i dinamičnu saradnju, kao i u proteklom periodu, pogotovo na projektima u okviru NATO, zaključile su na sastanku ministarka odbrane Crne Gore, Olivera Injac, i ministarka odbrane Republike Albanije, Olta Džačka.

Injac je izrazila zadovoljstvo sastankom ističući da dosadašnja saradnja Crne Gore i Albanije u svim oblastima predstavlja primjer kontinuiranih prijateljskih odnosa dvije susjedne zemlje.

Ona se osvrnula i na sadržajnu saradnju u okviru regionalnih inicijativa što doprinosi daljem jačanju stabilnosti i bezbjednosti Zapadnog Balkana.

Ministarka odbrane Albanije, Olta Džačka, čestitala je ministarki Injac na stupanju na dužnost ministarke odbrane Crne Gore, uz očekivanje da će i u narednom periodu saradnja Albanije i Crne Gore u sektoru odbrane imati priliku za dodatno unaprijeđivanje i razvijanje, u skladu sa obavezama koje proizilaze iz članstva u NATO.

''Tokom sastanka ministarke Injac i Džačka su se osvrnule i na pandemiju koronavirusa koja trenutno predstavlja najveći izazov na globalnom nivou, i naglasile važnost međusobne solidarnosti i podrške u borbi sa ovim izazovom'', saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније