Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 01. 2021. 08:13 >> 08:14
11

ĐELJOŠAJ

Odluka Đukanovića ustavna, potreban dijalog

Bilo je za očekivati da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović Skupštini vrati zakone na ponovno odlučivanje, kazao je predsjednik Opštine Tuzi i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Nova pralamentarna većina je, kako je kazao Đeljošaj, trebalo pametnije da postupi.

"Sami su željeli da imaju većinu na limitu, jer za njih nijesu bile poželjne manjine u vlasti. U tim slučajevima kad nedostaju neki poslanici, prirodno je da odložite sjednicu. Nema prostora za komentarisanje odluka predsjednika države, jer one su u skladu sa Ustavom. Zna se koja su prava predjsednika u ovom postpuku", kazao je Đeljošaj za Antenu M.

Smatra da mora da postoji dijalog povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i svih drugih izglasanih zakona 29. decembra.

"Ponovo imamo nezadovoljne građane. Pametnije je da se otvori dijalog u Skupštini. Predsjednik Skupštine ima legitimitet za to. Potrebno je da se sve ovo riješi na način koji će biti dugotrajan i da niko ne bude diskriminisan", navodi Đeljošaj.

U obrazloženju odluke, Đukanović je naveo da je otvoreno pitanje da li je prilikom početka predmetne sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum. Đukanović je takođe ukazao i na otvoreno pravno pitanje konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić, s obzirom na većinski donešenu negativnu odluku Državne izborne komisije.

Đeljošaj je stava da sve stvari koje su ostavile dilemu, treba institucije da rješavaju prije Skupštine Crne Gore.

"Vjerujem da kad bi se ove dileme razjasnile pravno, svaki zakon koji se bude usvojio, Đukanović bi ga potpisao", zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније