Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 01. 2021. 12:42 >> 12:59
21

DPS I SD

Čestitka Abazovića Cetinjanima licemjerna

Čestitka lidera Građanskog pokreta URA i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića građanima Cetinja je, smatraju u DPS-u Prijestonice, licemjerna i njome, kako kažu, ne može prikriti izdaju crnogorskih interesa i Crnogoraca koju je njegova partija namjerila da uradi.

Kako navode u saopštenju DPS-a, Abazović je najavio da će ova Vlada da se posveti razvoju Cetinja, a kako to mogu da urade ljudi koji su za četništvo.

"Oni koji Cetinje nazivaju malim nebitnim selom pod Lovćenom i koji bi Cetinje, da im može biti, najradije ogradili bodljikavom žicom. Da li Dritan zaista misli da ova četnička koalicija može uraditi bilo što dobro za Cetinjane? Ako je pak mislio da će ovom čestitkom prikriti izdaju crnogorskih interesa i Crnogoraca koju je njegova partija namjerila da uradi, na način što će Cetinjski manastir i sve manastire pokloniti Srbiji - vara se. Imali su kroz istoriju Cetinjani mnogo takvih 'dobročinitelja', ali su svi ispraćeni na način kako zaslužuju okupatori i domaći izdajnici", naglašava se u saopštenju.

Cetinje je, poručuju mu, prije svega grad heroj, grad koji je kroz svoju istoriju gajio vrijednosti slobodarstva i antifašizma, a to je u suprotnosti sa svim onim što njegovi koalicioni partneri baštine.

"Zato umjesto neiskrenih čestitki koje upućuje Cetinjanima, mi njega iskreno pozivamo da dobro porazmisli, što i za čiji interes radi, jer niko nema pravo, pod ma kakvim izgovorom, da učestvuje u urnisanju države", poručuju u DPS Cetinje.

SD: "Abazović čestitkom ne može sprati izdajničku bruku"

Socijaldemokrate Crne Gore poručile su potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da čestitkom povodom dana Prijestonice, kako kažu, ne može sprati izdajničku bruku sa sebe i svoje partije.

Kažu da je Abazović najmanje pozvan da govorite o tome ko je i koliko uradio za Cetinje.

“Vas ministar pravde, doveden sa namjerom da Cetinjski manastir prepiše Srbiji. Vaša multi-praktik ministarka, žena četnik, koja se od 2 do 4 poslije podne bavi kulturom, a prije toga sa druga tri ili četiri resora, kojoj su od Cetinja mnogo blizi Trebinje i Bileća? Vaši koalicioni partneri za koje je Cetinje “malo selo ispod Lovćena” i inostranstvo? Ili, pak, ono malo Cetinjana što Vam je ostalo, a što se skriše pod skute jedne Plavljanke koja u njihovo ime 28. decembra izdade Crnu Goru?”, poručuju iz SD-a.

Kažu i da Abazoviću, na Cetinju takva priča neće poroći.

“Izborio se ovaj grad sa mnogim prevarantima i opstao. Izborio se i sa brojnim okupatorima i bio iskra slobode u porobljenoj Evropi i opstao. Ali se, gospodine Abazoviću, najteže izborio sa bratskom vojskom koja ga je nemilice pokorila. Onom vojskom čije sljedbenike Vi dovedoste da danas “brinu” o Crnoj Gori i Cetinju. Neće moći, gospodine Abazoviću!”, zaključuju u saopštenju SD-a.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније