Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 01. 2021. 12:58   >>  12:59 4

DEMOKRATE

Demokratske odluke pobijedile nad tenzijama

Demokratske, mirne i evropske odluke trijumfovale su nad pokušajima izazivanja tenzija, podjela, svađa i uvođenja nestabilnosti, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su regovali na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) u kojem su kazali da su se predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić, međusobno hrabrili, ubijeđujući jedan drugog da će udruženi biti jači od Ustava, zakona i institucija Crne Gore.

"Očito da je sastanak predsjednika Skupštine Crne Gore i premijera juče u Parlamentu zasmetao onima koji su državne odluke donosili u Splendidu, za njih vrhovnoj instituciji koja je decenijama bitisala izvan i iznad Ustava i zakona. Upravo na takvom mjestu je i skovan plan državnog udara koji je osujećen pravovremenom reakcijom Skupštine Crne Gore koja je uspješno zaštitila svoju ustavnu poziciju, odbranila od udara pravni sistem države i odbila napad na izraženu volju građana iz koje proističe legitimitet državnih organa", navodi se u saopštenju Demokrata.

Ono što je, kako su kazali, posebno bolno za DPS, a što izaziva politički plač u seriji orkestriranih saopštenja, jesu demokratske, mirne i evropske odluke koje su trijumfovale nad pokušajima izazivanja tenzija, podjela, svađa i uvođenja nestabilnosti.

"Zasmetalo je i ono 15 minuta u kojem roku je sve riješeno i za koliko je pala u vodu i uzurpacija ustavnih pozicija i instrumentalizacija DIK-a. Ne može ni jedan organ, pa ni DIK dodjeljivati sebi ovlašćenja koja pripadaju Skupštini Crne Gore. Ne može se niko igrati sa Ustavom Crne Gore, niti državom, jer će svi igrači u takvom timu dobiti odlučan i adekvatan demokratski odgovor državnih institucija", navodi se u saopštenju.

Demokrate poručuju da ne mogu oni koji su, kako su kazali, donosili odluke sa 20 poslanika u plenumu, da osporavaju odluke usvojene glasovima 41 poslanika u skladu sa Ustavom, zakonima i Poslovnikom Skupštine.

"Ovakvim javnim cviljenjima opozicija pokušava da obmane javnost i prestavi iskrivljenu sliku političke stvarnosti. Ali, politička stvarnost govori da je opozicija poražena, ne jednom, nego nekoliko puta i da će opet biti poraženi, na novom glasanju, a tom prilikom i politički dotučeni", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније