Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 01. 2021. 14:59 >> 14:59
1

RADULOVIĆ-DAVIJE

Pomoć OEBS-a važna za nastavak evropskog puta CG

Ekspertska pomoć OEBS-a važna je i za nastavak evropskog puta Crne Gore, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Radulović je danas primio u oproštajnu posjetu šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora Radulović je zahvalio ambasadorki Davije na ličnom zalaganju tokom četvorogodišnjeg mandata u Podgorici, kao i na podršci OEBS-a u domenu demokratizacije društva, ljudskih prava i slobode medija.

"Šef crnogorske diplomatije je kazao da je ekspertska pomoć OEBS-a u tom kontekstu, važna i za nastavak evropskog puta Crne Gore, koja dijeli zajedničke vrijednosti sa zapadnim demokratijama. Ukazao je i na važnu ulogu ODIHR-a tokom izbornog procesa, koji se, još jednom, pokazao kao pouzdan i konstruktivan partner za demokratska i reformska dostignuća naše države. Ministar Radulović je naglasio da Crna Gora ostaje privržena zacrtanom vanjskopolitičkom pravcu - ubrzanju pregovora sa EU i dobrosusjedskoj politici", navodi se u saopštenju MVP-a.

Ambasadorka Davije je, kako se dodaje, izrazila zadovoljstvo sadržajnim relacijama Crne Gore i OEBS-a, koje se, između ostalog, ogledaju i kroz donošenje Strategije o saradnji za period 2020-2024. godine.

"Naglasila je da možemo računati na nastavak ekspertske podrške crnogorskim institucijama, te ukazala na važnost usvajanja preporuka i smjernica za zemlje kandidate za članstvo u EU, posebno u domenu unapređenja demokratije, vladavine prava i izbornih procesa", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz MVP-a sagovornici su ukazali na značaj nastavka intenzivne komunikacije i razmjene iskustava, sa ciljem dinamiziranja procesa evropske integracije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније