Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 01. 2021. 17:39   >>  17:42 14

LP PITA

Ko je naredio postavljanje ograde oko Cetinjskog manastira?

Liberalna partija (LP) pozvala je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, v.d. direktora policije Veska Damjanovića i v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića da saopšte ko je naredio postavljanje metalne ograde oko Cetinjskog manastira.

Iz te partije zatražili su da Sekulović, Damjanović i Vukšić odgovore ko je i na osnovu kojih operativnih saznanja ili slobodne procjene naredio, kako su naveli, zabranu prilaska građana i vjernika Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Cetinjskom manastiru.

Iz LP su zatražili da oni odgovore i ko je i zašto, kako su kazali, otvoreno favorizovao vjernike Srpske pravoslavne crkve (SPC), dajući im ekskluzivitet prisustva ispred i u Cetinjskom manastiru.

LP je pozvala Sekulovića, Damjanovića i Vukšića da odmah odgovore da li je došlo do prekomjerne upotrebe sile u slučaju onemogućavanja nekoliko vjernika CPC da uđu u Cetinjski manastir i u slučaju privođenja jednog od njih.

“Zašto je privilegovan i da li će ponovo nekažnjeno proći predsjednik Opštine Budva Marko Carević, koji je prvo organizovao masovno okupljanje za božićne praznike i time ponizio sve druge vjernike koji nijesu mogli da ostvare to pravo zbog mjera Vlade”, pitali su iz te stranke.

Iz LP su rekli da je Carević javno i otvoreno koristio teško vatreno oružje i pucao iz topa iznad grada.

Iz te partije pitali su da li su baš svi jednaki pred zakonom.

“Ako jedan čovjek, uz to visoki funkcioner, po državi puca iz teške artiljerije, očigledno se dobro zabavljajući, bez ikakve reakcije nadležnih policijskih organa”, navodi se u saopštenju LP.

Iz te partije pozvali su Sekulovića, Damjanovića i Vukšića da objasne činjenice oko, kako su rekli, skandaloznog postupanja grupe osoba iz Pljevalja sa državnom zastavom Crne Gore.

Iz LP su kazali da su saopštenjem koje je Uprava policije dala šokirani, jer je, kako su ocijenili, bilo krajnje neprofesionalno i tendenciozno.

Prema njihovim riječima, očigledno je da Vlada nema dovoljno profesionalnosti u svojim redovima, već se, kako su naveli, “odnose prema građanima Crne Gore kao da nemaju ustavom zagarantovana prava”.

“Zabraniti Crnogorcima da se slobodno kreću Cetinjem i ogradama sprečavati njihov prilazak na Badnji dan manastiru koji je centar njihove duhovnosti je necivilizovan čin jedne svetosavske i nacionalističke vlade, koja ima sve premise anticrnogorskog djelovanja”, zaključuje se u saopštenju LP.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније