Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 01. 2021. 15:33 >> 16:58
14

BOŠKOVIĆ

"Injac da se okane populizma, dobila najuređeniji sistem"

Bivši ministar odbrane i poslanik DPS-a Predrag Bošković poručio je ministarki Oliveri Injac da se okane populizma i zasuče rukave jer joj je najuređeniji sistem, koji, kako je rekao, površnim pristupom samo može unazaditi.

Bošković je reagovao na izjavu ministarke odbrane da se suočava sa duboko politizovanim strukturama na svim nivoima, i da će trebati vremena da se vrati povjerenje koje su građani imali u sistem. 

Bošković je postavio Injac nekoliko pitanja.

“1. O kakvom vraćanju povjerenja u instituciju se govori kada je Vojska Crne Gore u posljednje 4 godine ubjedljivo prva po povjerenju među građanima Crne Gore, ili je ovo samo još jedna priča koja je u ravni najprimitivnijeg populizma? Da li je u pitanju racionalizacija ili revanšizam ako se ukine jedno mjesto u vojno - diplomatskom predstavništvu, a sa druge strane se bez izmjene sistematizacije odlukom Vlade postave dva državna sekretara? Na osnovu koje funkcionalne analize govorite o predimenzioniranosti VCG i nepovoljnoj formacijskoj strukturi? Ko je radio tu analizu i kada je ona usvojena, na kojoj sjednici Vlade Crne Gore? Ili je opet u pitanju najprimitivniji populizam od kojeg Vaši spoljni savjetnici ne mogu da pobjegnu? Koji su zakoni i procedure prekršeni u prethodnom periodu? Ili se procedure sa Vaše strane krše, kada se direktno kršeći Ustav Crne Gore profesionalno vojno lice postavlja za državnog sekretara MO, odlukom Vlade Crne Gore? Po Ustavu postavljanje i razrješenje profesionalnih vojnih lica u direktnoj je nadležnosti Savjeta za odbranu. Ili kada postavljate šefa kabineta mimo konkursa ( ili se isti lažno predstavlja u komunikaciji)? Da li Vi kršite procedure ako ste pristup tajnim podacima dozvolili licima za koje ne postoji dozvola za pristup tajnim podacima? Da li ste ili nijeste opredijelili lokaciju za budući poligon VCG? I da li je Sinjajevina opet aktuelna, pošto se to iz Vašeg intervjua ne može zaključiti?”, napisao je on na Tviter profilu.

Poručio je Injac da čita dokumenta koja ima i koja su joj ostavljena.

"Konsultujte ljude iz sistema, a ne van njega. Da to činite, znali biste, između ostalog, da nije ugovoren remont druge raketne topovnjače. Znali biste da je institucija koju predstavljate institucija od najvećeg povjerenja u dužem vremenskom periodu, znali biste da su za Sinjajevinu sprovedene sve procedure i sa partnerima domaćim i stranim sve to potvrđeno, znali biste da se aktivno profesionalno vojno lice ne može postaviti ni na jednu funkciju odlukom Vlade, znali biste da šefa kabineta ne možete postaviti odlukom Vlade, znali biste da pitanje formacije VCG je pitanje strategijskih dokumenata, a ne nekog razgovora uz kafu i slično”, kazao je on.

Kazao je I da se ministarka okane  populizma i zasuče rukave.

“Ostavljeno je toliko uloženog i urađenog, po zakonu i procedurama, uz poštovanje Ustava. Sistem koji predstavljate je najuređeniji sistem, a ovakvim površnim pristupom samo ga možete unazaditi", zaključio je Bošković.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније