Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 01. 2021. 12:38 >> 13:08
5

MEDOJEVIĆ

"Viši sud još jednom presudio u korist narkokartela"

Predsjednik Pokreta za promjene i lider Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da je Viši sud još jednom presudio u korist narkokartela time što je prihvatio jemstvo od 414.608 eura koje je podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović ponudio kako bi se sa slobode branio od optužbi za članstvo u kriminalnoj organizaciji koja je pokušala školskim brodom „Jadran“ da iz Tivta u Tursku, u Istanbul, prošvercuje 56 kilograma kokaina.

Medojević smatra da je tužilac za ovo krivično djelo morao da otvori proširenu finansijsku istragu i privremeno zamrzne imovinu zbog osnovane sumnje da je stečena upravo krivičnim djelom za koje je optužen - švercom kokaina.

"Smisao ovog mehanizma zamrzavanja imovine do pravosnažne presude je u tome da se pripadnicima narkokartela oteža zloupotreba novca stečenog kriminalom u ometanju pravde, suda, tuzilaštva, moguće korupcije, medijske kampanje, pa i napada na odgovorna lica koja učestvuju u procesu", kazao je Medojević.

On je istakao da je Viši sud još jednom presudio u korist narkokartela, olakšavajući im odbranu i tako, kako kaže pokazao da je borba protiv mafije nemoguća bez prethodnog otvaranja dosijea UDBE, lustracije, opšteg reizbora svih tužilaca i sudija.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније