Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 01. 2021. 16:41 >> 16:51

ZELIOLI I RADULOVIĆ

Podrška Italije ključna za spoljno-politički put CG

Crna Gora i Italija su bliski susjedi i saveznici, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori Lukom Zeliolijem.

Radulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, zahvalio sagovorniku na ukazanoj pomoći Italije Crnoj Gori u medicinskoj opremi tokom zdravstvene krize što dodatno potvrđuje prijateljske odnose naših zemalja.

"Šef crnogorske diplomatije istakao da dvije države održavaju visok stepen političkog dijaloga, koji je dodatno unaprijeđen sadržajnom saradnjom u oblastima poput ekonomije i odbrane. On je, takođe, akcentovao da će ključni cilj vanjske politike ostati isti", finalizovanje procesa evropske integracije Crne Gore. Ministar Radulović je istakao i značaj daljeg energetskog povezivanja Crne Gore i Italije- navodi se u saopštenju.

Zelioli je, kako se dodaje, čestitao šefu diplomatije na novoj funkciji, saglasivši se sa ocjenama bilateralne saradnje koju karakteriše kvalitet i dugotrajnost.

"On je posebno istakao posvećenost Italije našem evropskom putu, čime ova država ujedno i promoviše ideju jedinstvene Evrope u kojoj Crna Gora i ostale zemlje regiona zauzimaju važno mjesto.

Sagovornici su razgovarali i o organizaciji posjete ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Luiđija di Maja Crnoj Gori u periodu koji slijedi. Na sastanku je bilo i riječi o nacionalnim planovima dvije države u pogledu vakcinacije stanovništva protiv COVID-19, te su, u tom smislu, razmotrene mogućnosti kupovine određene količine doza za Crnu Goru od Vlade Republike Italije," navodi se u saopštenju.

 

Sagovornici su razgovarali i o organizaciji posjete ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Luiđija di Maja Crnoj Gori u periodu koji slijedi. Na sastanku je bilo i riječi o nacionalnim planovima dvije države u pogledu vakcinacije stanovništva protiv COVID-19, te su, u tom smislu, razmotrene mogućnosti kupovine određene količine doza za Crnu Goru od Vlade Republike Italije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније