Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 11. 2013. 10:50 >> 10:50
4

LOKALNI IZBORI

LP: Omladini treba normalan život na Cetinju

Do smjene generacija na Cetinju konačno mora doći, smatraju u Liberalnoj partiji i podsjećaju da je to i jedna od temeljnih programskih poruka liste liberala na Cetinju – „Za Cetinje – Nego što! Liberalna partija!“.

Amar Borančić iz te partije, zato poručuje mladim Cetinjanima da „moraju prezreti politikanske i ponižavajuće poruke koje im svakodnevno saopštavaju različite političke opcije“.

„Ponižavajuće poruke koje nude vodu i struju jednoj evropskoj Prijestonici, koja je ta osnovna dobra imala još 1910. godine, koje još od te godine pričaju priče o žičarama, rekonstrukcijama i autobuskim stanicama kao najvećim dostignućima“, navodi Borančić.

Cetinje mora ostati ponosno, a mi moramo tražiti jedino da se Cetinju vrati ono što mu pripada, posljednjih 100, a posebno zadnjih 20 godina. Cetinje teba samo jednake uslove i šansu da iskaže svoj potencijal – poručuju iz Liberalne partije.

„Mi liberali dužni smo da obezbijedimo takve uslove cetinjskoj omladini, dužni smo da vam pružimo šansu da radite i živite u svojem domu. Jer ste vi, cetinjska omladina, održali i nosili na rukama liberale i Crnu Goru svih ovih godina“.

U svojoj predizbornoj poruci, Borančić navodi da tragična situacija u kojoj se nalazi naša Prijestonica najteže pogađa cetinjsku omladinu koja, u svojem gradu, gotovo da nema uslova za normalan samostalan život i rad.

„Mladi Cetinjani se godinama suočavaju sa sistemom koji im ne nudi nikakvu alternativu osim državne službe, što ostavlja veliki prostor za političke manipulacije, zloupotrebe i nepotizam. Takvo stanje vodi jedino u potpuno uništavanje slobodnog duha mladih i njihove preduzetničke inicijative i lične slobode, zbog čega se tržište Cetinja i nalazi u ovakvom stanju. Jedino što preostaje mladim i obrazovanim ljudima jeste da napuštaju svoj grad, što ponovo vodi do urušavanja svakog razvojnog potencijala Cetinja i odliv svih kvalitetnih kadrova, a u tom začaranom krugu Cetinje u budućnosti može izaći samo kao gubitnički grad“.

Liberali, kaže Borančić, stoga moraju omogućiti mladim Cetinjanima kvalitetno obrazovanje u njihovom gradu i što je najvažnije, omogućiti praktičnu valorizaciju tog njihovog znanja.

„Moramo podsticati razvoj preuzetničke inicijative mladih ljudi, moramo imati sistem koji će nuditi poreske i kreditne olakšice i mladom čovjeku u zasnivanju sopstvenog biznisa kao i za sva poslovna lica koji žele uposliti kvalitetne mlade kadrove“, zaključuju iz Liberalne partije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније