Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 01. 2021. 12:36   >>  12:44 4

DPS

"Partijskim zapošljavanjem umiruju nezadovoljne"

Demokratska partija socijalista saopštila je da nova vlast ovih dana nezakonitim partijskim zapošljavanjem, kako kažu, umiruju nezadovoljne.

Ranije je objavljeno da su stranke vladajuće koalicije postigle dogovor o raspodjeli funkcija "po dubini", po kojem je strankama iz nekadašnje koalicije "Za budućnost Crne Gore" pripalo dvije trećine rukovodećih mjesta, dok su ostatak na prioritetnoj osnovi shodno osvojenim mandatima podijelile koalicije "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo".

Iz DPS-a poručuju da se nova vlast ovih dana, kako kažu, namiruje po dubini.

„Sve partije iz koalicione vlasti, koje su vježbale strogoću na Krivokapiću i Abazoviću, potkupljene su brojnim lukrativnim pozicijama namijenjenih njima, njihovim aktivistima, familiji, prijateljima: direktorskim mjestima raznih agencija, uprava, zavoda, drugih državnim pozicijama, poput upravnih odbora, fondova itd“, poručuju iz DPS-a.

Kako navode u saopštenju to je „taj proklamovani ekspertski koncept, koji se bazira na korupciji poslanika parlamantarne većine zapošljavanjem njihove uže i šire rodbine, kumova, prijatelja...“.

„Da bi sproveli proces korupcije poslanika koji su svojim učestalim kritikama dizali svoju cijenu, prethodno su morali da suprotno zakonu, otpuste rukovodeći kadar koji je izabran na javnom konkursu i obavlja svoj posao u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima. Taj proces su sprovodili, prijetnjama, pritiscima, spajanjem nespojivih oblasti. Sve to pravno siledžijstvo imalo je za cilj da revanšistički očisti državnu upravu od partijski, nacionalno ili vjerski nepodobnih kadrova a da zaposli one koji će im omogućiti da se što duže zadrže na vlasti“, stoji u saopštenju DPS-a.

Mediji izvještavaju da je, kako kažu u DPS-u, DF dobio najviše lukrativnih pozicija, kao i da se partija Nebojše Medojevićeva, kako kažu, baš dobro po dubini namirila.

„Vjerujemo da je to jedan od razloga što je ovo jedna od rijetkih odluka novih vlasti koju na društvenim mrežama nije kritikovao ovaj poslanik“, zaključuje se u saopštenju Demokratske partija socijalista.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније