Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 01. 2021. 09:52   >>  09:51 1

GRUBIŠIĆ

Hrvatska želi dugoročno dobre odnose sa CG

Ambasador Hrvatske Veselko Grubišić poručio je da ta država želi dugoročno dobre odnose sa Crnom Gorom, a da je prosperitetna Crna Gora interes i zvaničnog Zagreba.

Grubišić je to saopštio juče tokom posjete Opštini Tivat, a na poziv predsjednika opštine Željka Komnenovića.
Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, susretu u kabinetu predsjednika prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Andrija Petković, potpredsjednik opštine Goran Božović i prvi sekretar hrvatske Ambasade Tomislav Pavković.

„Tivat je grad u kojem živi najveći broj građana - pripadnika hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori i naše je opredjeljenje otvorena i intenzivna saradnja sa predstavnicima Hrvata“, kazao je predsjednik Opštine.

On je zahvalio ambasadoru na podršci i komunikaciji prilikom obezbjeđivanja pomoći za Petrinju i zemljotresom pogođeno područje Hrvatske.

Takođe Komnenović se osvrnuo na mogućnost ostvarivanja saradnje u oblastima kulture i privrede.

„Niti jedan vid pomoći ne može se nazvati malim i mi vam zahvaljujemo na sredstvima koja ste uputili za stradalo područje“, rekao je ambasador Grubišić i naglasio da je ova pomoć izraz istinske solidarnosti i dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i Crne Gore.

„Želimo dugoročno dobre odnose i naš je interes prosperitetna Crna Gora“, kazao je Grubišić.

Ambasador je posebno naglasio važnost napredovanja Crne Gore u procesu evropskih integracija i aktivnog uključivanja lokalne zajednice u apliciranje za sredstva iz evropskih fondova.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat samo neke od tema susreta bile su: saobraćajna povezanost Hrvatske i Crne Gore sa posebnim osvrtom na crnogorsko primorje i važnost dostupnosti destinacije za dalji razvoj turizma na Jadranu.

Predsjednik SO Tivat Andrija Petković podsjetio je na činjenicu da su trima građanskim listama na vlasti, svoju podršku dali i Hrvati iz Tivta, pa je samim tim i odgovornost aktuelne vlasti veća, u smislu ostvarivanja svih prava ove manjinske zajednice, očuvanja identiteta Hrvata Boke i daljeg napretka svih građana.

„Saradnja Hrvatske i Crne Gore intenzivna je posebno na polju kulture i u NVO sektoru, pa ističem jako dobar primjer saradnje unutar Federacije Evropskih karnevalskih gradova /eng. FECC/, a Tivat je jedan od pet gradova-članova iz Crne Gore“, istakao je potpredsjednik Božović.

On je najavio humanitarnu akciju koju sprovodi FECC sa ciljem prikupljanja novčane pomoći kako bi se sagradila kuća za jednu porodicu sa malom djecom, koja je usljed nedavnog zemljotresa u Hrvatskoj, ostala bez svog doma.

„Opština Tivat i NVU „Maškarada“ iz Tivta će, zajedno sa drugim članovima FECC Crna Gora, prigodnim iznosom dati doprinos realizaciji ove humane akcije“, najavio je Božović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније