Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 01. 2021. 18:22   >>  16. 01. 2021. 08:29 47

SASTANAK LIDERA

Funkcionalnost države zajednički interes

Bez institucija i njihovog razvoja, nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje, navodi se u zajedničkom saopštenju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića.

Navodi se da su Đukanović, Bečić, Krivokapić i Abazović na sastanku, koji je inicirao premijer, razgovarali o pitanjima koja su nacionalno važna i za vlast i za opoziciju, i za sve građane Crne Gore.

Na sastanku su, kako se navodi u zajedničkom saopštenju Predsjednika Crne Gore, Predsjednika Skupštine i Predsjednika Vlade, razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, “bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje.”

“Iskazana je spremnost da se taj interes slijedi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je razgovarano i o pitanjima koja su bila predmet nerazumijevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.

“Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti”, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније