Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Pobjeda) ]

15. 01. 2021. 21:44   >>  16. 01. 2021. 08:22 9

AMBASADORKA KULIŠ

Ne stoje razlozi za moj opoziv

Ambasadorka Crne Gore u Njemačkoj Vera Kuliš, koju je Vlada Zdravka Krivokapića nedavno opozvala, kazala je da se tokom današnjeg razgovora sa šefom diplomatije Đorđem Radulovićem nije saglasila oko razloga koji su navedeni za njen opoziv.

"Tačno je da je ministar vanjskih poslova u razgovoru koji smo imali pokušao da prezentira razloge za moj opoziv, sa kojima se, međutim, nijesam mogla složiti", kazala je Kuliš za Pobjedu.

Ona je istakla da je takođe tačno da imaju različite poglede u odnosu na ustrojstvo i zadatke diplomatske mreže.

"Ako ministar bude javno prezentirao konkretne razloge opoziva i ja ću, naravno, saopštiti svoje stavove tim povodom", kazala je Kuliš.

Ministar Radulović je ranije kazao da je, tokom sastanka sa Kuliš, imao priliku da joj objasni razloge za opoziv i naveo da će to učiniti i premijer tokom razgovora sa njom.

Na pitanje Pobjede da li je promijenio mišljenje da je Kuliš nanijela štetu državi, imajući u vidu da je bila dio delegacije tokom njegove posjete Berlinu, ministar je kazao da za Kuliš nije rekao da je nanijela štetu državi.

"Kada je u pitanju gospođa Kuliš, moram da vas razočaram, jer nikada nijesam to rekao. Razgovorao sam sa premijerom, i kada je pomenuo štetu koji su nanijeli ambasadori, rekao je da se radilo o nematerijalnoj šteti.

Kako god, volio bih da kažem da gospođa Kuliš jeste karijerni diplomata i bila je vrlo aktivna ovdje u Berlinu. Imao sam priliku da na tet-a-tet sastanku sa gospođom Kuliš, objasnim razloge za njeno povlačenje i naravno premijer će takođe na sastanku dati dalja objašnjenja", rekao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније