Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 02. 2013. 15:13   >>  15:08 5

AFERA SNIMAK

Pozitivna će insistirati na bojkotu institucija

Pozitivna Crna Gora snažno će zastupati stav da opozicione stranke treba da bojkotuju institucije, kao odgovor na aferu snimak i reakciju državnog tužilaštva na objavljene transkripte sa sjednica organa Demokratske partije socijalista (DPS).

Generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanic poručio je da u toj partiji ne pristaju na ulogu nijemog posmatrača ili bezuspješnog kritičara vlasti.

„Ovo jesu vanredne okolnosti, a one traže hrabrije i odlučnije djelovanje opozicije. Bojkot institucija se nameće kao prvi korak u tom pravcu“, kazao je Bojanić agenciji MINA.

On je pojasnio da pod tim ne podrazumijevaju izolaciju, već naprotiv - cijeli niz aktivnosti i veliki rad opozicionih stranaka.

Bojanić se pita kako je moguće bilo kome objasniti šta da očekuje od izbora, kada se ljudi brišu iz biračkih spiskova ako nijesu siguran glas vladajuće klase, ili se zapošljavaju isključivo ako su članovi DPS-a. 

Na taj način se, smatra Bojanić, zloupotrebama i obmanama direktno utiče na izborni proces.

„Kada tome dodamo da je Tužilaštvu sve to normalno i zakonito, postavlja se pitanje svrsishodnosti daljeg učešća stranaka u parlamentarnom životu, kao i na izborima u kojima se rezultat ne ostvaruje na biračkim mjestima“, naveo je on.

Bojanić je kazao da je snimak konačno jasno i nedvosmisleno pokazao pravo lice vladajuće klase, a da je njihovo ponašanje u Skupštini prilikom konstruktivnih predloga antikriznih zakona koje je podnijela parlamentarna manjina, ogolilo njihovu bahatost i osionost.

Prema njegovim riječima, DPS je, očigledno, preuzeo ulogu svih državnih institucija, i nametnuo se kao vrhovni autoritet prilikom zapošljavanja, dodjele kredita i subvencija, odnosno „prigrabio ulogu krojača sudbina svih građana“.

„U takvim okolnostima, i svaki parlamentarni rad se u potpunosti obesmišljava“, zaključio je Bojanić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније