Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

17. 01. 2021. 13:22   >>  13:25 2

ZIROJEVIĆ

Zakon pripremiti u skladu sa međunarodnim standardima

Zakon o porijeklu imovine treba pripremiti u skladu sa međunarodnim standardima da bi se, imajući u vidu revanšizam nove većine, preduprijedile eventualne zloupotrebe tog akta, smatraju u Socijaldemokratama (SD).

Portparol SD-a Nikola Zirojević kazao je da za tu partiju taj zakon nije sporan.

“Imovina javnih funkcionera spada u javno dostupne podatke, te stoga nemamo apsolutno nikakav problem da se utvrdi i njeno porijeklo, ili za sve ili za slučajeve koji bi eventualno zakonom bili definisani”, rekao je Zirojević agenciji MINA.

On je naveo da će se SD kada taj Predlog zakon dođe na dnevni red, a nakon detaljne analize, o njemu jasno odrediti i o tome obavijestiti javnost.

“Takvo zakonsko rješenje potrebno je veoma kvalitetno razraditi i upodobiti ga sa međunarodnim standardima, kako bi se, imajući u vidu trenutnu situaciju i revanšizam koji nova većina sprovodi u svakom kutku Crne Gore, preduprijedile sve eventualne zloupotrebe ovog zakona”, kazao je Zirojević.

Prema njegovim riječima, ukoliko Crna Gora dobije kvalitetno zakonsko rješenje i bude se valjano primjenjivalo, to može uticati na postizanje napretka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On smatra da zakonom mora biti jasno definisano ko sve podliježe provjeri porijekla imovine i da se mora jednako primijeniti na sve.

“Nažalost, nijesam siguran da je Crna Gora, u ovoj situaciji i sa vlašću koja sprovodi ovako brutalan revanšizam i bezakonje, spremna za adekvatnu implementaciju ovog rješenja”, zaključio je Zirojević.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније