Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 01. 2021. 19:25 >> 19:25
9

SD

"Čistke" kadrova vlast sprovodi bez obrazloženja

"Čistke“ kadrova od kojih su mnogi važili za profesionalce nova vlast ovih dana sprovodi bez ikakvog obrazloženja, smatraju u SD-u.

"Čistke“ kadrova od kojih su mnogi važili za profesionalce nova vlast ovih dana sprovodi bez ikakvog obrazloženja, smatraju u SD-u.

Vlada je, kako kažu u saopštenju, razriješila dužnosti generalnu inspektorku Agencije za nacionalnu bezbjednost, jer, kako stoji u zvaničnom dokumentu Vlade, "nema provjerenja u njen profesionalni kredibilitet“.

"Šta to tačno znači i kako je 'nešto joj baš ne vjerujemo' legitiman i zvaničan razlog za ostavljanje nekoga bez posla, niko ne zna. Da ne govorimo o tome i da se ministarka Bratić nije udostojila da zaposlenima u nekadašnjem Ministarstvu kulture kaže da su ostali bez
posla, nego su saznali slučajno. Isti neprofesionalizam i revanšizam pokuljao je kada je mladi ministar vanjskih poslova Radulović inicirao opoziv dijela ambasadora sa obrazloženjem da su nanijeli štetu Crnoj Gori, da 'oni znaju šta su radili', te da će biti opozvane samo nekarijerne diplomate. I kad ostavimo po strani neistinu koju je Radulović izrekao da će ambasadori čiji je opoziv iniciran nekarijerne diplomate, ostaje još gori dio: obrazloženje da su radili protiv interesa države. Šta to znači i nakon šturog oblazloženja ministra opet niko ne zna i vjerovatno nikad neće ni saznati. A koliko su ambasadori radili 'protiv interesa države' najbolje govori i to da je mladi ministar Radulović takvim nedostojnim opanjkavanjem isprovocirao čak i predsjednika Odbora za evropska pitanja njemačkog Bundestaga, koji je naglasio apsurdnost takvih nepristojnih i paušalnih navoda u slučaju gospođe Kuliš", navode u saopštenju SD-a.

Kako dodaju, jedno je u zakonskoj proceduri i uz racionalno obrazloženje zamijeniti ljude za koje znate da su pravili propuste i koje vrste, a sasvim drugo "sjeći glave" svakome ko vam je prijetnja, i to sa toliko bahatosti da čak ne osjećate potrebu da pred javnošću tako nešto obrazložite.

"Bezobzirnost i revanšizam ne mogu biti osnova trajne promjene na bolje, niti nepoštovanje drugih može biti osnov za sticanje ugleda i poštovanja. Tako ni nova Vlast, čija je baza osveta, nesigurnost i strah od sopstvene sjenke, neće nikad imati kapaciteta da ovu državu vodi tamo gdje je obećala: među snažne, stabilne i razvijene države", baglašavaju u SD-u.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније