Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 01. 2021. 11:57   >>  12:04 8

REAGOVANJE DPS-A

"Tužilaštvo da bude nezavisno, a ne Dritanovo"

Današnje privođenje predsjednika Opštine Ulcinj za, “partijsko zapošljavanje”, je vrhunac licemjerja ove vlasti i nagovještaj da će ona pokušati revanšizmom da zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja, saopštenp je iz Demokratske partije socijalista.

“U trenutku kad nova vlast javno pravi partijsku podjelu državnih funkcija, uhljebljuje svoje supruge, djevojke, sinove, kumove u državne institucije, otpušta politički, nacionalno i vjerski nepodobne, i takvim potezima dovodi u pitanje proces evropskih integracija, Dritan Abazović, izdaje naloge lokalnim tužiocima i drugim nadležnim organima, koga da privode zbog partijskog zapošaljavanja?!”, navodi se u saopštenju.  

Iz najveće opozicione partije kažu da je zabrinjavajuće što “za svoje šepurenje” po društvenim mrežama Abazović, kako se navodi, zloupotrebljava državne institucije, u ovom slučaju policiju i Tužilaštvo.

“Naravno, kako iza svakog osionog i bahatog čovjeka stoji kukavica, tako i Dritan Abazović mora da zažmuri na odluku Državne komisije da je Marko Carević u Budvi nezakonito otpuštao i partijski zapošljavao, da to radi i Šćekić u Beranama, da je lokalna državna uprava puna kadrova URE familijarno i partijski povezanih”, kažu iz DPS-a.

Iz DPS-a pitaju Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića ali i Tužilaštvo, da li će i kad reagovati na sve javne poteze partijskih zapošljavanja, “etničke, vjerske i političke čistke, sramotno popunjavanje najviših instanci državne uprave bliskom rodbinom nove vlast”.

“Vjerujemo da Abazović, ne može da uhapsi sam sebe, a ni one koji ispred njegovih očiju zapošljavaju jer bi ga ti isti istog trenutka lišili bilo kakve vlasti”, kazali su oni.

Ipak, iz DPS-a od Tužilaštva očekuju nepristrasno postupanje po zakonu i Ustavu, a ne prema pritiscima i nalozima “onih koji ovakvim bijednim marketingom žele da sakriju svoju sramotu”.

“Ukoliko Tužilaštvo hitno ne reaguje na očigledne primjere partijskog zapošljavanja i kršenja zakona od strane vlasti u Budvi, Beranama, Ministarstvu odbrane i mnogim drugim institucijama, ono više nije ni profesionalno ni nezavisno nego Dritanovo tužilastvo” “, zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније