Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 01. 2021. 20:59 >> 20:57

KRIVOKAPIĆ-PLUH

Holandija partner CG na putu ka EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić dočekao je danas ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu, Žila Bešora Pluha. Kako je saopšteno, Krivokapić i Pluh saglasni su da je Crna Gora mali sistem koji je fleksibilan, ali i osjetljiv, što se posebno pokazalo tokom pandemije Kovid-19.

Premijer je izrazio zahvalnost zbog pomoći koju je Holandija pružila Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa.

Ambasador Pluh je naglasio da je holandska diplomatija vrlo zadovoljna što se tranzicija vlasti u CG sprovela demokratskim, mirnim putem. On je naglasio da Holandija podržava Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji.

Premijer je upoznao ambasadora sa političkim dešavanjima u zemlji, kao i sa negativnim ekonomskim trendom crnogorske privrede, koja je najvećim dijelom oslonjena na turizam.

Pluh je istakao i da Holandija svjesna izazova sa kojim se suočava Crna Gora.

Krivokapić je izrazio nadu da će u periodu koji je pred nama, Crna Gora dobiti prijeko potrebnu ekspertsku pomoć u mnogim oblastima našeg progresivno - demokratskog djelovanja, zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније