Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine ]

19. 01. 2021. 06:37 >> 06:37
14

VUKOVIĆ OCIJENILA

Vanredni kongres prilika da DPS preispita kadar

Vanredni Kongres prilika je da Demokratska partija socijalista (DPS) preispita svoj kadar, stil ponašanja, percepciju koju je o sebi stvorio, s obzirom na opomenu koju je dobio na posljednjim parlamentarnim izborima, ocijenila je poslanica DPS-a Aleksandra Vuković.

U initervjuu Dnevnim novinama kazala je da DPS kao najjači partijski subjekat u državi, mora da se suoči sa svojim greškama i učiniti ih prošlošću partije.

"DPS u svome temelju ima superiornu politiku, nema tu što da se mijenja. Usljed dugoga trajanja neki su pogrešno razumjeli državne funkcije. Državi se kroz vjekove poklanjao život. Njoj se daju najbolje godine i sve znanje", rekla je Vuković.

Politici čistih ruku i plemenitih namjera, kako je istakla, "moramo širom otvoriti vrata".

"Promjene su poželjne i neminovne i u redovnim okolnostima, kamoli u vanrednim po našu partiju i državu. Samo sposobni za snažne unutrašnje promjene mogu biti kadri mijenjati društvo nabolje. Postoji jedna ironična misao, prigodna trenutku: Nije neophodno mijenjati se. Opstanak nije obavezan. Mi, kao državotvorna partija, ne smijemo biti relaksirani u vezi sa tim, jer od našeg opstanka zavisi opstanak vrijednosti koje su naša zasluga građanska i sekularna Crna Gora", rekla je Vuković.

Tvrdi i da neće biti ništa od podizanja kapele na Lovćenu, dok kampanja, koja se protiv crnogorskog predsjednik vodi spolja i iznutra, kako je ocijenila, "zaista liči na gebelsovske propagandističke prakse."

"Rijetko je neki balkanski političar bio izložen tome stepenu vulgarizacije i satanizacije kao on. Možda upravo zato što je sprovodio antibalkansku politiku na Zapadnom Balkanu", rekla je ona. 

Uvjerena je i da nema Crne Gore s ovakvom Vladom: "Ovo je privremena iluzija svih koji su mislili da će smjenom DPS-a nastupiti sloboda." 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније