Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 01. 2021. 12:52 >> 12:53

DPS BUDVA

Carević da podnese tužbu, ne da iznosi lični sud

Demokratska partija socijalista Budve pozvala je predsjednika te Opštine Marka Carevića da podnese barem jednu inicijativu za provjeru zakonitosti i ustavnosti odluka prethodne lokalne vlasti, jer, kako kažu, lični sud Carevića da je nešto bilo neustavno ili nezakonito jednostavno je “neozbiljan i nikome važan”.

“Nijesmo ni očekivali da će Carević postupiti po nalogu državnih organa, jer je nadaleko poznat po bezakonju i jednoumlju koje sprovodi. No, to se ne bi moglo reći u slučajevima kad državni organi odluče u korist Carevića po prijavama za zloupotrebu službenog položaja, na čemu ćemo i ubuduće istrajno insistirati uz dostavljanje svih dokaza”, navoid se u saopštenju.

Koliko Carević drži do zakona, kako kažu,  gotovo svakodnevno ukazuje i sve veći broj građanskih aktivista, političkih partija i NVO-a.

“Tragikomično je čitati njegova saopštenja u kojima piše o “bespoštednoj” borbi sa koalicionim partnerima za fotelje, koje su im svima itekako bitne. Lako je zaključiti da je, ipak, Careviću mnogo milija i profitabilnija opštinska od crkvene fotelje. Umjesto manipulacija, saopštite građanima Budve protiv koje odluke ili radnje ste podnijeli tužbu bilo kom nadležnom sudu? Naravno da nijeste nikome, jer ste svjesni da je sve rađeno po zakonu”, kažu iz lokalnog DPS-a.

Lični sud Marka Bata Carevića da je nešto bilo neustavno ili nezakonito jednostavno je, kako su naveli, neozbiljan i nikome važan, pa ni njegovim koalicionim patnerima.

“U odluci Komisije za žalbe postoji pravna pouka da se može predati tužba Upravnom sudu, i to je jedina instanca koja može reći je li odluka komisije zakonita ili ne. Prestanite već jednom da manipulišete  javnošću da nešto nije bilo po zakonu i Ustavu. Podnesite barem jednu inicijativu za provjeru zakonitosti i ustavnosti tih odluka. Znamo da vas je zaboljela činjenica koju je iznijela naša odbornica, da je Carević jedini neprocesuirani član OKG, ali će i on, bez sumnje, doći na test zakona. Dokaza ima na pretek”, zaključio je Opštinski odbor DPS Budva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније