Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2021. 11:37   >>  11:38 3

SD PORUČUJE

Vlast se priprema da ne poštuje odluke Ustavnog suda

Svjesni činjenice da su im i prethodna i jučerašnje dvije sjednice nelegalne, predstavnici vlasti se pripremaju da ne poštuju odluke Ustavnog suda o nelegalnosti sjednica, smatraju u SD-u.

Vladajuća većina nastavila je, uprkos svim dobronamjernim upozorenjima, kažu u SD-u, sa održavanjem nelegalnih sjednica Skupštine Crne Gore.

“I na jučerašnjim sjednicama, kao i na onoj prije njih, nije postojao pravno neupitan kvorum od 41 poslanika, a za zakone je glasalo 40 pravno neupitnih poslanika i jedna građanka kojoj mandat nije verifikovan u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore”, navodui se u saopštenju.

​Smatraju da je priređena politička predstava u Skupštini.

“Koja je viđena 20. januara, u poređenju sa onom od 28, odnosno 29. decembra, sadržala je mnogo manje smijeha i aplauza poslanika, a mnogo više zabrinutih izraza lica i međusobnih trzavica koalicionih partnera i malo više teatralne vike. Da sve bude teatralnije, pobrinuli su se ničim izazvani članovi Vlade koji su izigravali fikuse u skupštinskoj sali, jer se o zakonima samo glasalo, bez rasprave. Sve je trebalo da izgleda kao neko jedinstvo očigledno nejedinstvenih partnera”, kažu iz SD-a.

​Ističu da se predstavnici vlasti pripremaju da ne poštuju odluke Ustavnog suda o nelegalnosti sjednica.

“A onda u maniru djece koja su se zaigrala prijete da će dovesti u pitanje zakone i odluke prethodnog skupštinskog saziva iako znaju da su one donijete na legalnim sjednicama”, navodi se u saopštenju.

“Ipak je pored nemuštih “pravnih” tirada poslanika i neprimjerenog pritiska na Ustavni sud i nedoličnih prijetnji toj sudskoj instanci, od strane onih koji nijesu sposobni ni Poslovnik da valjano protumače, jučerašnju zabavu za široke narodne mase u Skupštini upotpunio i „iskreni“ stav premijera koji kaže da u novoj vlasti nema partijskog zapošljavanja i da je samo malo ćakulao sa predsjednicom Republike Srpske. Nezaobilazno učešće u rijalitiju uzeo je i potpredsjednik Vlade za sve i svašta svojim „autoritativnim“ nastupom, kao da iza njega stoji 21 milion birača”, zaključili su iz SD-a.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније