Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 11. 2013. 08:20 >> 08:23

POSLANICI RASPRAVLJAJU

Danas o Razoluciji o praćenju EU integracija

Skupština Crne Gore raspravljaće danas o Rezoluciji o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju (EU). Rezolucijom je predviđeno da Odbor za evropske integracije prati i ocjenjuje pregovore o pristupanju.

 

 

Rezoluciju su predložili poslanici Branko Radulović (DF), Miodrag Vuković (DPS), Aleksandar Damjanović (SNP) i Damir Šehović (SDP), a njome je predviđeno i da Odbor za evropske integracije daje mišljenja o pripremljenim pregovaračkim pozicijama.

Predviđeno je da Skupština, u cilju punog doprinosa kvaliteta procesa evropskih integracija, uspostavlja potrebnu strukturu svojih odnosa sa Vladom, predstavnicima civilnog sektora i institucijama EU.

Dokument predviđa i da Odbor razmatra informacije o pregovaračkom procesu, daje mišljenja o pitanjima koja se otvaraju tokom pregovora i ocjenjuje djelovanje pregovaračkog tima.

Mišljenja Odbora za evropske integracije razmatra Vlada prilikom utvrđivanja konačnog teksta pregovaračke pozicije i o tome obavještava parlament.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније