Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 01. 2021. 21:18   >>  21:18 4

REAGOVANJE DEMOKRATA

"Odluke će se donositi u institucijama, bez pritisaka"

Princip funkcionisanja Skupštine u posljednjem periodu nije počivao na pritiscima, već na osujećivanju i pravovremenom blokiranju amaterskih pokušaja državnog udara, upravo autonomnim odlukama zasnovanim na Ustavu Crne Gore i zakonima, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Iz dana u dan postaje sve upadljivija potreba poslanika opozicije da nešto što neće da znaju ili da razumiju objašnjavaju navodnim pritiscima. To mnogo govori o njihovom načinu djelovanja u kojem pritisci, očigledno je, igraju značajnu, a vjerovatno i presudnu ulogu. Takav odnos potvrdila je upravo i poslanica Marta Šćepanović u svom poslednjem javnom reagovanju", navodi se u reagovanju Demokrata.

Ističu da se odluke više neće donositi u Splendidu, već u institucijama sistema. 

"Princip funkcionisanja Skupštine u posljednjem periodu nije počivao na pritiscima, već na osujećivanju i pravovremenom blokiranju amaterskih pokušaja državnog udara, upravo autonomnim odlukama zasnovanim na Ustavu Crne Gore i zakonima. Podsećamo, Skupština Crne Gore je najprije blokirala realizaciju obećanja opozicije okupljenim gradjanima da će blokirati njen rad. Zatim je osujećena i namjera DIK-a da blokira rad Skupštine i funkcionisanje države. I na kraju, spriječen je i posljednji pokušaj pomaganja opoziciji od strane Ustavnog suda i pokušaj prekrajanja izborne volje građana", piše u reagovanju. 

Naglašavaju da je nova parlamentarna većina svojom inicijativom razobličila antiustavno djelovanje Ustavnog suda. 

"Tom razobličavanju ovih dana se, svojim medijskim istupima, pridružuju i sami nalogodavci, koji isplivavaju nakon što smo, priznanjem predsjednika Ustavnog suda, utvrdili ko je sudija izvjestilac. I da zaključimo u stilu poslanice Šćepanović: pučisti su slatka, mala izvrnuta torta", navode iz Demokrata. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније