Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 01. 2021. 15:32 >> 15:32

KORDIĆ SA NEĐEŠIJEM

Želimo vidljive rezultate u oblasti vladavine prava

"Reformske aktivnosti u oblasti vladavine prava su apsolutni prioritet Vlade Crne Gore. Hoćemo vidljive rezultate u ovoj oblasti i zato će 2021. godina biti godina pravde, i sve nadležne institucije će još energičnije i efikasnije raditi na ispunjenu preostalih obaveza u poglavljima 23 i 24, s fokusom na borbu protiv korupcije i organizovani kriminal", poručila je glavna pregovaračica Zorka Kordić na sastanku sa ambasadorom Mađarske Jožefom Neđešijem.

Kordić je upoznala ambasadora Neđešija sa planovima Vlade kada je riječ o realizaciji obaveza iz evropske agende istakavši da će u fokusu rada biti upravo prevazilaženje uočenih nedostataka i unapređenje stanja u svim, a posebno u oblasti vladavine prava.

„Crna Gora je odlučna da postane prva sljedeća članica EU. Hoćemo da dijelimo vrijednosti EU i želimo da se ponašamo kao kredibilna članica Unije“, istakla je glavna pregovaračica.

Ambasador Neđeši je pohvalio rezultate koje Crna Gora ostvaruje u pregovaračkom procesu i prenio snažnu podršku Mađarske reformskim aktivnostima Vlade i budućem članstvu u EU. Istakao je da Mađarska na Crnu Goru gleda kao na prijatelja i strateškog partnera imajući u vidu savezništvo u okviru NATO-a. „Vjerujemo da Crna Gora ima realnu šansu da postane prva naredna članica EU. Tu smo da vam pružimo svu potrebnu pomoć i da zajedno radimo na ostvarenju tog cilja”, poručio je ambasador Neđeši.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim i sadržajnim odnosima dvije države. U tom kontekstu, Kordić je zahvalila na ekspertskoj podršci Mađarske istakavši da je znanje i iskustvo te države iz procesa pristupanja EU korisno za cijelu Vladu i posebno istakla značaj angažovanja mađarskih eksperta za oblasti ljudskih prava i evropske integracije.

S ciljem efikasnijeg i kvalitetnijeg ispunjavanja obaveza iz procesa evropske integracije, razmijenili su mišljenje o ekspertskoj podršci Mađarske u poglavljima 9 - Finansijske usluge, 18 - Statistika, 19 - Socijalna politika i zapošljavanje i 29 - Carinska unija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније