Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2021. 10:53   >>  10:54 18

ZEKOVIĆ POZIVA

Ispitati učešće funkcionera SNS na izborima u NK

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je potpredsjednika Vlade i koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića da javnost informiše o tačnosti medijskih informacija o učešću funkcionera Srbije u izbornom procesu u Nikšiću.

Član GO SDP-a podsjeća da su prije nekoliko dana mediji izvijestili o boravku partijskih fukcionera SNS-a i bezbjednosno interesantnih osoba iz Srbije u Nikšiću, dok su juče policijski službenici na granici zaustavili i oduzeli novac od funkcionera SNS-a, koje mediji označajavaju kao osobe za prljave poslove predsjednika Srbije.

"Nepotrebno je obrazlagati potrebu da javnost bude obaviještena o eventualnim pokušajima druge države da određuje vlast i u Nikšiću. Ukoliko su medijski navodi tačni imamo otvoreno podrivanje ustavnog poretka, sada i neskriveni pokušaj da nam iz komšiluka određuju vlast u Crnoj Gori. I suprotno, ukoliko funkcioneri SNS-a u Nikšić sa novcem dolaze nevezano od izbora, g. Abazović treba 'relaksirati' javnost i obavijestiti da je nosilac liste DF-a, njegov izbor za direktora ANB-a, sve provjerio i da nećemo imati nezakonitosti u izbornom procesu.
U oba slučaja javnost mora od koordinatora bezbjednosnih službi Crne Gore biti obaviještena o aktivnostima naših državnih organa i osnovanosti ovih prijetnji", rekao je Zeković.

Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, navodi on, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, "da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore".

Posebnu obavezu, navodi on, ima Abazović koji nije glasove dobio "kao Vulinovi vojnici, već na tvrdnjama da Crnu Goru ugrožavaju 'dvije struje: prva klero-nacionalistička struja, koja negira Crnu Goru i druga kompromitovana vlast koja se čuva anahronim metodama'. Nadam se da nam kao i za istorijsko i kulturno blago - simbole našeg trajanja čijeg vlasništva ste lišili državu, nećete objasniti “ne bojte se, neće ponijeti Nikšić u Srbiju", navodi Zeković.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније