Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2021. 13:18   >>  13:18 4

LPCG

Ideja liberalizma potrebnija nego ikada

Crnoj Gori je ideja liberalizma potrebnija nego ikada, u vremenu kada svjedočimo buđenju nacionalizma, klerikalizma i populizma, naročito sa pozicija nove većine i Vlade Crne Gore koja svojim djelovanjem nastoji da potre sve vrijednosti na kojima je počivao i LSCG, kazao je potpredsjednik LPCG Jovo Rabrenović.

On je podsjetio da je danas 31 godina od osnivanja Liberalnog saveza Crne Gore, prve suverenističke, proevropske i građanske partije u Crnoj Gori, koja je nastala i djelovala kao simbol slobode i svjetlo koje je pokazalo put Crnoj Gori u mraku rata, nacionalizma i mržnje.

“Ideja LSCG koju danas u Crnoj Gori baštini i nastavlja jedino Liberalna partija, mora nam biti stalno pred očima kao vizija koja će okupiti sve procrnogorske, moderne i evropske snage koje će sačuvati iskru slobode koje je ovaj moćni, i sad već istorijski, pokret zapalio. Mi ćemo ostati nepokolebljivi sljedbenici i promoteri takve ideje”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније