Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2021. 17:49   >>  17:58 4

NVO CRNOGORSKI ZBOR

Vlada će zažmuriti pred dešavanjima u Nikšiću

Nevladino udruženje Crnogorski zbor pita Vladu Zdravka Krivokapića da li će i šta preduzeti da se spriječe akti miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ali i, kako su saopštili, direktnog atakovanja na njenu suverenost.

U tom udruženju pitaju da li je Crna Gora više država sa atributima suverenosti ili se pretvara u državni provizorijum, "u ljušturu od države".

"Da budemo potpuno jasni - imamo, pored ostalog, baš ovih dana sasvim transparentan, vrlo uvjerljiv, povod da postavimo ovakvo pitanje, a to je bestidno djelovanje političkih agentura iz Srbije i takozvane Republike Srpske uoči lokalnih izbora u Nikšiću. Mediji su već više puta objavili neka imena stranih agenata i tvrdnje da u Crnu Goru donose velike količine novca radi kupovine glasova za interese „srpskog sveta“ na predstojećim izborima u Nikšiću. I sama policija je na graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja upravo presrela nekoliko državljana iz Srbije koji su se sa pozamašnom svotom novca, uputili u Crnu Goru", stoji u saopštenju Crnogorskog zbora.

U Crnogorskom zboru ističu da, prema onome kako se Vlada ponaša, imaju ozbiljne razloge da sumnjaju u njenu namjeru da štiti državni integritet Crne Gore.

"Štaviše, pretpostavljamo da će ona, u najmanju ruku, zažmuriti pred ovim nasrtajima. U tom smislu, kad smo već pomenuli presretanje državljana Srbije na graničnom prelazu kod Pljevalja, ispratićemo do kraja kako će se odvijati taj slučaj, da li će policija procesuirati pokušaj ilegalne agenture druge zemlje u našoj državi. Ili je, možda, pomenutim, presretanjem samo režirana politička predstava da bi se prikrila predizborna kampanja Beograda i Banja Luke na području Nikšića", ističe se u saopštenju.

U udruženju dovode u vezu izbore u Nikšiću i raniju odluku da se u Crnu Goru može ulaziti bez adekvatnih testova za koronavirus.

"Da li je i to bio svojevrsni poziv beogradsko-banjalučkim agentima da mogu nesmetano ulaziti na teritoriju Crne Gore", pitaju u saopštenju.

Crnogorski zbog pita i opoziciju šta ćepreduzeti da se inostrane agenture onemoguće da utiču na ishod izbora u Nikšiću.

"Evo im konkretnog posla –da pokažu svoju snagu i političku efikasnost. A predstavnike Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, otvoreno pitamo- da li će svoje vlade obavijestiti o aktima miješanja drugih zemalja u unutrašnje stvari Crne Gore. Ali i bez tog a- hoće li se javiti, kao što to često čine, da i sami opomenu Srbiju i Bosnu i Hercegovinu zbog ilegalne kampanje prema Crnoj Gori. Ili će im ići na ruku, kao što je to bilo pred parlamentarne izbore", ističe se u saopštenju.

Pitaju i zašto se ne čuju nevladine organizacije koje su do 30. avgusta prošle godine konstantno reagovale na dešavanja i prilike u Crnoj Gori.

"Gdje su sada ti dušebrižnici za demokratiju i pravdu? Ovim putem, Crnogorski zbor se obraća i građanima opštine Nikšić. Pitamo ih da li, zašto, prihvataju tuđe emisare, zar oni sami nijesu skoposni da odluče o svom glasu na izborima. One koji primaju prljavi politički novac , podsjećamo da je Njegoš sve takve zvao „ližisahani“. I na kraju, ako je vajde, da upitamo i srpske sveštenike –zašto sada ne prokunu sve one koji prodaju svoj glas i obraz za pare, kao što su to činili uoči parlamentarnih izbora 30. avgusta. Ili Srpska pravoslavna crkva ima posebne „molitve“ za svoje pristalice u Crnoj Gori", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније