Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 01. 2021. 15:02 >> 15:02
3

POPA OCIJENILA

Neophodan stalni dijalog vlasti i opozicije

Za pristupanje Evropskoj uniji (EU) potrebno je prevazići institucionalne probleme sa kojima se Crna Gora suočava, ocijenila je šefica Delegacije EU u Podgorici Oana Kristina Popa, te apostrofirala da je neophodan stalni dijalog između vlasti i opozicije, u čemu je jako važna uloga parlamenta.

To je ocjena ambasadorke EU u Podgorici nakon sastanka u parlamentu sa poslanicima SNP-a Draganom Ivanovićem i Draganom Vukićem.

Popa je, kako je saopšteno, najavila da će Evropska unija u narednom periodu realizovati veoma ambiciozne ekonomske i investicione planove, kroz koje će uložiti značajna sredstva u cilju prevazilaženja ekonomske krize, odnosno obezbjeđenja ekonomskog oporavka naše države.

"U tom smislu, posebno je naglasila da je EU pružila značajnu pomoć zdravstvenom sistemu u Crnoj Gori. Predstavnica EU je istakla da je za pristupanje Evropskoj uniji potrebno prevazići institucionalne probleme sa kojima se Crna Gora u ovom periodu suočava, te apostrofirala da je neophodan stalni dijalog između vlasti i opozicije, u čemu je jako važna uloga Skupštine Crne Gore", saopšteno je iz SNP-a.

Ivanović je, kako navode, saopštio da je SNP spremna za dijalog i da u potpunosti podržava opredjeljenje građana Crne Gore o članstvu u Uniji.

"Ivanović je naglasio da ga zabrinjava to što mnoge institucije nijesu radile ono što im je u nadležnosti, a naročito to što novoj vlasti prave opstrukcije", navode iz SNP-a.

On je istakao da su predstavnici SNP-a svjesni činjenice da je Crna Gora zemlja organizovanog kriminala i visoke korupcije, te da je to jedan od razloga zbog kojeg još uvijek nisu zatvorena poglavlja 23 i 24.

"Ipak, skupštinska većina i Vlada Crne Gore su spremne da učine sve da do njihovog zatvaranja dođe što prije, a uporedo će se raditi na suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije. Takođe, Ivanović je naglasio da u ovom trenutku poseban problem predstavlja stanje u policiji, Tužilaštvu i sudstvu, te da jedva čekamo prijeko potrebne promjene u ovim sektorima", saopštio je SNP.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније