Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 01. 2021. 12:33   >>  13:06

DPS I SD

URA i nova vlast brutalno politizuju UCG

Izborom Rajke Glušice, visoke funkcionerke pokreta URA i njihove kandidatkinje za poslanicu na prethodnim izborima, za predsjednicu UO Univerziteta Crne Gore, kao i ukupnim sastavom ovog tijela, nova vlast je izvršila brutalnu politizaciju ove nezavisne obrazovne institucije, smatra poslanik DPS-a Bogdan Fatić. I Socijaldemokrate ocjenjuju da je izbor Glušiće licemjerstvo nove vlasti.

Kako je istakao u saopštenju, suprotno datom predizbornom obećanju, na čelne funkcije dovode osobe koje su nekompetentne i na tim pozicijama su praktično udomljene od svojih partija.

"O licemjerju pokreta URA i nove predsjednice UO UCG, Rajke Glušice svjedoči njen stav iz partijske kampanje da se 'prosvjetno-obrazovni sistem mora odvojiti od politike i političkih kadrova' i da su 'prosvjetno obrazovne ustanove u Crnoj Gori pretvorene u partijske ćelije', te da se nikako ne smije do posla dolaziti partijskom knjižicom?! Imajući u vidu činjenicu da je Glušica u svom profesionalnom i političkom radu u žižu javnosti dospjela kao koautor rječnika koji je imao pežorativnu odrednicu za Albance, a Dražu Mihajlovića naveo kao primjer antifašiste, vjerujemo da je i njen minuli rad bio dobra preporuka novim vlastima, Vladi i ministarki Vesni Bratić, da baš takvu osobu postave na čelo najviše obrazovne institucije u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Fatića.

SD: Izbor Glušice potvrđuje licemjerstvo nove vlasti 

Da licemjerstvu nove vlasti nema kraja potvrđuje i primjer Rajke Glušice, funkcionerke URA, koja je nakon izbora za predsjednicu UO UCG, u svom prvom javnom nastupu nakon izbora na tu funkciju saopštila da UCG neće biti partijski zarobljen i da je to prvo protiv čega će se boriti, smatraju u SD-u.

"Političarka Glušica, dakle, hoće da depolitizuje Univerzitet. Sa sve predsjednikom Izvršnog odbora Matice srpske u Crnoj Gori Božovićem i DF-ovim Budimirom Aleksićem pride, kao njenom desnom rukom u Upravnom odboru", navode na Tviteru SD-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније