Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 01. 2021. 16:23 >> 16:56
5

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SDP

Stanić traži od Abazovića da uhapsi Krivokapića

Pozivamo koordinatora sektora bezbjednosti Dritana Abazovića, nakon javne podrške premijera kupcima glasova i poziva građanima da uzmu novac za glas, izda nalog nadležnim organima da saslušaju i “uhapse” Zdravka Krivokapića, kazao je portparol i član predsjedništva SDP, Mirko Stanić.

Nečuveno je, kako kaže, da premijer jedne države podstiče na korupciju umjesto da uhapsi one koji kupuju glasove.

''Abazović ako hoće da se dokaže kao stvarni borac protiv korupcije, zbog kršenja člana 186 stav 1 Krivičnog zakonika mora da pokaže da je zakon jednak za sve'', kazao je Stanić. 

On je istakao da dok funkcioneri Srpske napredne stranke i države Srbije, sudeći po brojnim dokazima, nude pare za glas za premijerove partnere u Nikšiću, u isto vrijeme Zdravko Krivokapić poziva građane da uzmu pare za glas na izborima.

''Pitamo se da li je normalno da premijer jedne države, umjesto da štiti kredibilitet izbornog procesa, poziva građane da učestvuju u korupciji. Da li je uopšte premijer svjestan izgovorenih riječi odnosno da je njima podstakao kupovinu glasova sa koje god strane ona dolazila. Da li je premijer svjestan da ovakvim stavovima učestvuje, direktno podstrekavajući, u klasičnoj političkoj korupciji što je krivično djelo protiv sloboda i prava građana'', zapitao je Stanić.

Navodi da je ova izjava Krivokapića i direktan poziv na korupciju samo dokaz da premijer vrlo često ne zna šta priča.

''Umjesto da Krivokapić i njegov zamjenik Abazović odgovore na pozive SDP-a da utvrde što se tačno dešava u Nikšiću, iako cijeli Nikšić vidi da je država Srbija direktno uključena u izborni proces, ova Vlada kroz riječi njenog premijera podstiče “beogradski scenario” i potpunu devastaciju izbornog procesa'', zaključuje Stanić.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније