Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 11. 2013. 08:07 >> 08:11
2

CKM OPTUŽUJE

U Plavu nema posla ako Šabović ne aminuje

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović optužio je poslanika SDP-a Džavida Šabović da najviše zloupotrebljava državne resurse u Plavu, zapošljavajući stranačke kolege u državnoj administarciji.

 


Iz Damjanovićeve NVO navode da je u Plavu izražen problem partijskog zapošljavanja, a da SDP prednjači u zapošljavanju u policiji.

"Naša saznanja govore da je u Plavu trenutno nemoguće doći do posla lokalnoj samoupravi i u državnim institucijama, ako se prethodno ne dobije saglasnost Šabovića koji je u tom gradu poznat kao babo za dobijanje posla", navode u CKM-u, prenijeli su štampani mediji.

Oni su naglasili da imaju primjere da SDP, koja je članica vladajuće koalicije, u policiji zapošljava svoje članove, bez obzira na stručnu spremu i reference za rad, u ovom veoma značajnom državnom organu.

"U centru za djecu sa posebnim potrebama "Lipa", ima mnogo više zaposlenih nego korisnika te ustanove. Među zaposlenima prednjače oni iz redova SDP-a", navodi se u saopštenju.

Dok se javnost, kako ističu, bavi aferama poput Snimka, političke partije iz vlasti zloupotrebljavajući državne resurse jačaju svoje biračko tijelo na način što ih mimo zakonom propisane procedure zapošljavaju u državnu i lokalnu upravu.

"A za uzvrat dobijaju glasove zaposlenih i njihovih porodica. Nakon navedenih slučajeva postavlja se pitanje kako da visokoškolac iz Plava koji je završio fakultet sa prosjekom 8.00 (a nije nije član SDP-a ili neke druge partije iz vlasti) dođe do posla?, jer želi da stečeno znanje uloži u razvoj Plava”, zaključili sui z CKM-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније