Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 02. 2021. 15:20   >>  15:26

PZP

Smjena Vukovićke trebala da se desi i ranije

Pokret za promjene raduje činjenica da će nova Vlada preispitati rad direktorice Uprave za kadrove Svetlane Vuković, koja je, kako smatraju u toj stranci, bila u konfliktu interesa, omogućivši rođenoj sestri sudiji Upravnog suda Branki Lakočević, da prihoduje blizu 20.000 eura za dvije godine, u istoj ustanovi kojoj je ona na čelu.

"Prema javno dostupnim podacima sa sajta, Vuković je tokom prošle godine omogućila predsjednici Upravnog suda Branki Lakočević da prihoduje 10.290 eura na osnovu dvije stavke: kao predavač u Upravi za kadrove i kao član Komisije za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima pri Upravi za kadrove. Ne bi to ništa sporno bilo da se ne radi o rođenoj sestri gospođe Vuković, pa se jasno postavlja pitanje zakonitosti ovakvog angažmana, tj. da se direktorica Uprave za kadrove našla u udžbeničkom primjeru konflikta interesa. Valja napomenuti da je isti angažman kod svoje rođene sestre gospođa Lakočević imala i tokom 2019. godine kada je takođe kao član Komisije i predavač u Upravi za kadrove prihodovala 9.199,60 eura", objašnjavaju u PzP.

Član Glavnog odbora PzP Ivan Kopitović, u saopštenju navodi, da raduje činjenica što je jutros Vlada najavila smjenu Vukovićke, iako je, kako smatra, njena smjena mogla doći znatno ranije.

"Smjena je i prijeko potrebna, kako bi se profesionalizovala ova državna uprava koja je kao što se vidi iz priloženih podataka služila kao servis za ispunjavanje želja DPS-a. Predmet revizije rada odlazeće direktorice Uprave za kadrove trebala bi da budu i zaposlenja koja su nastupila po okonačanju izbornog ciklusa nakon 30. avgusta, pa ista trebaju biti i poništena u skladu sa zakonom", navodi Kopitović.

Kako napominje, ne želi da ulazi u stručnost gospođe Lakočević, ali ostaje dilema zašto je baš od toliko sudija Upravnog suda birana upravo predsjednica istog i da li je jedino mjerilo bilo zapravo da se radi o rođenoj sestri direktorice Uprave za kadrove.

"Kao istaknuti vojnik DPSa i žena visokog funkcionera najjače opozicione partije Miška Vukovića, nadam se da će nova Vlada po hitnom postupku razriješiti dužnosti gospođu Vuković, kako ona ne bi nastavila da izvršava naloge šefa partije kojem slijepo vjeruje i u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније