Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2021. 12:22 >> 12:25
1

CDT POZIVA

Suluda ideja nazvati ulicu po Mladiću

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) najoštrije osuđuje predlog odluke da se jedna ulica u Beranama nazove po ratnom zločincu Ratku Mladiću. Pozivaju sve progresivne snage u državi i društvu da se najenergičnije suprotstave ovoj suludoj ideji, saopštio je izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica.

“Vjerujemo da u Crnoj Gori još postoji makar malo razuma i građanske svijesti i da ovaj pokušaj neće proći. Međutim, ukoliko se to zaista i desi, Crna Gora će sebe definitivno izbrisati sa mape građanskih i prosvijećenih društava, i svrstati se u red profašističkih društava koja slave zločince”, saopštio je Koprivica.

Pozivaju predstavnike opštine Berane da hitno prekinu dalju proceduru vezanu za ovaj predlog.

“Ukoliko to ne urade onda Vlada Crne Gore i nadležno ministarstvo moraju stopirati i najoštrije osuditi ovaj veoma opasan naum”, zaključio je on.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније