Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2021. 12:39 >> 12:40
2

PzP

"Nova Vlada nije odraz volje građana"

Potpredsjednica Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak i portarol te stranke Nikola Bajčetić sastali su sa direktorom fondacije Konrad Adenaur Stiftung, Norbert Beckman Dierkesom i predstavnicom te fondacije u Crnoj Gori Sanijom Šljivančanin.

Kako je saopšteno iz PzP-a, sagovornici su razmijenili iskustva u vezi sa trenutnom političkom situacijom u Crnoj Gori, nakon parlametarnih izbora 2020. godine.

"Predstavnici PzP-a su istakli zabrinutost što nova Vlada nije odraz volje građana iskazane na izborima, ali su naglasili da će preko parlamentarne većine učiniti sve da se kontroliše rad nove Vlade, kako bi predizborna obećanja data građanima i njihova iščekivanja bila ispunjena", navodi se u saopštenju.

Obje strane su, kako se dodaje, iskazale spremnost na intezivniju saradnju, s obzirom da je PZP punopravna članica IDU i AECR-a, a sada ima i poseban poslanički klub u Parlamentu Crne Gore pa će biti u mogućnosti da jasnije iskazuje svoja ideološka opredjeljenja i predlaže predloge zakona koji su okosnica partijskog programa.

"Dierkes je upoznao predstavnike PzP-a sa svim programima koje ova fondacija realizije u Crnoj Gori i regionu i najavio saradnju i podršku PzP kroz učešće njihovih predstavnika u realaziciji", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније