Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2021. 21:02   >>  21:03 2

NIMANBEGU - POPA

"Zabrinjavajući signali u post i predizbornim procesima"

Kao predstavnici autohtonog, ali brojčano malog naroda u Crnoj Gori sa posebnim senzibilitetom se odnosimo prema potrebi jačanja političkog dijaloga i otvoreno smo istakli zabrinjavajuće signale koji se dešavaju u vezi post i predizbornih procesa u Crnoj Gori, rekao je poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu.

Kako navode, šefica delegacije Evropske unije Kristina Oana Popa razgovarala je sa Nimanbeguom i informisala ga o prioritetima u radu delegacije u Crnoj Gori.

Teme razgovora su se, dodaju, odnosile na političku tranziciju vlasti, odnosima u Parlamentu, saradnji između pozicije i opozicije u Skupštini imajući u vidu prioritete koji vežu političke partije, a to je integracija u EU.

"Tema razgovora takođe je bila i potreba za jačanjem dijaloga, posebno kod usvajanja zakonskih prijedloga koji bi vodile napretku a ne nazadovanju na evropskom putu Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Nimanbegu upoznao je ambasadorku o stavovima Albanske liste u odnosu na tenzije u političkom životu Crne Gore koje se trebaju uzeti sa dosta odgovornosti, posebno od političkih partija koje predstavljaju glavne subjekte u većini, ali i u opoziciji Crne Gore.

"Tranzicija vlasti treba da se tretira kao normalan proces koji prati i retorika i aktivnosti koje se podudaraju bez odlika revanšizma i konflikata. Kao predstavnici autohtonog, ali brojčano malog naroda u Crnoj Gori sa posebnim senzibilitetom se odnosimo prema potrebi jačanja političkog dijaloga i otvoreno smo istakli zabrinjavajuće signale koji se dešavaju u vezi post i predizbornih procesa u Crnoj Gori", istakao je Nimanbegu.

Sagovornici su zaključili da bojkot rada parlamenta nije dobar put rada, posebno u odnosu na pitanja koje zahtijevaju kvalifikovanu većinu a odnose se na pravosuđe i izborni proces.

"Razgovaralo se i o neuključivanju manjinskih predstavnika i izvršnoj Vlasti, medijskim zakonima i brojnim pitanjima od interesa za građane Crne Gore. Albanska lista će nastojati da svim političkim subjektima bude partner na putu razvoja posebno čijenjenici potrebu za mirnim razvojem drustva u cilju integracije u EU", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније