Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 02. 2021. 12:12   >>  12:13 31

RADUNOVIĆ

BS ne želi iz satelitske službe DPS-a

Izjava poslanice Kenane Strujić Harbić u kojoj je pokušala da okrivi sve srpsko i pravoslavno, čak i za kišu u Crnoj Gori, zaista govori koliko je tužna agonija satelita DPS-a, ocijenio je šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović, napominjući da je loše što ta stranka odbija promjene, ali krivac za to nije niko iz nove većine.

Radunović je, reagujući na izjave poslanice BS, istakao da Strujić Harbić vrlo dobro zna da je odnos DF-a prema uvijek bio više nego korektan, pomiriteljski i inkluzivan.

"Takav slučaj je bio na izborima 2016, a i 2020. godine. Bošnjačka stranka je odbila da se odrekne satelitske službe. Problem je uvijek bio kad se pomene kako služe Milu Đukanoviću više nego sopstvenom narodu za privilegije, a na štetu građana Crne Gore. Nije mi jasno zašto je Bošnjačka stranka uporna u želji da dokaže kako je svako kriv za zločine iz devedesetih nad Bošnjacima, osim DPS-a, koji je jedini imao veze sa takvim nečim? O tome treba da porazgovarate sa njima, ne sa nama. Osuda svakog zločina je jedini ispravni put kojim se može ići, bez pogađanja sa izgubljenim nevinim životima", navodi Radunović.

Stranka kojoj pripada gospođa Strujić Harbić je, kako kaže Radunović, kao i na prethodnim izborima, pozvana je u novu Vladu. Loše je što BS odbija promjene, ali krivac za to nije niko iz nove većine.

"U Vladi Crne Gore se nalaze različite nacionalnosti. Ne može nova većina biti odgovorna za izostanak Bošnjačke stranke iz vlasti. Sama je to izabrala. Postavlja se pitanje zašto poslanica BS nikada nije digla glas kad niko iz srpskog naroda nije mogao naći posao, dok su DPS satelitski kadrovi, pa i BS, uzimali dobar dio kolača državne administracije? Građani Crne Gore su svjedočili tome, zato su i kaznili bivši režim na izborima. Umjesto da gospođa Harbić Strujić shvati da tom zapaljivom retorikom samo dublje tone, zajedno sa prevaziđenom politikom Mila Đukanovića, ona pokušava vještačkim disanjem oživjeti političkog mrtvaca. Žao nam je, draga Kenana, ali sami ste izabrali stranu. Koprcanje u kučinama DPS-a, iz kojih ne želite van, ostavlja vas na vjetrometini besmisla. I na kraju, podsjetiću kolege iz BS da je ova skupštinska većina, u kojoj DF ima dominantnu poziciju, Poslovnikom obezbijedila potpredsjedničko mjesto za predstavnika ili predstavnicu manjinskih naroda, bili ili ne bili dio vlasti. Za razliku od DPS-a.
Ali, dobro mi smo uglavnom Srbi, od nas se to i očekuje", zaključio je Radunović.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније