Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2021. 11:27 >> 11:28
6

DNP

Kritikuju ministarku, a zaboravljaju katastrofalne rezultate NKT-a

Mizogina mašinerija DPS okrenula se ovih dana protiv ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, ističi u Demokratskoj narodnoj partiji, napominjući da se ministarki spočitava da nije blagovremeno reagovala oko rješavanja pandemije COVID-a u Crnoj Gori, a istovremeno se previđaju katastrofalni rezultati NKT- a.

Kako navode u saopštenju, poslije smušenog rada NKT-a trebalo je preduzeti opsežne mjere da se cjelokupna zdravstvena kriza rješava uz odstranjivanje grešaka Milutina Simovića i njegovih ortaka.

"Ministarka zdravlja je morala da pokrene cio proces reorganizacije i jačanja kadrovskih kapaciteta, uz reforme na svim nivoima zdravstvene zaštite. Zatekla je stanje u zdravstvu u kojem su se reflektovali interesi bivšeg režima i prelamali preko zdravstvenih dešavanja u svjetlu uskopartijskih manipulacija i jeftinih promocija na TV-kanalima. Sa druge strane, ne smije se previdjeti činjenica da je novo Ministarstvo zdravlja, na čelu sa dr Borovinić Bojović, donijelo odluku da 238 medicinskih sestara i tehničara, umjesto dosadašnjih ugovora o djelu, budu primljeni u stalni radni odnos! A upravo na taj način se stvaraju pretpostavke za još predaniji rad u zdravstvu, i iskazuje poštovanje prema ljekarskoj struci, daleko od ispraznih obećanja prethodnih vlasti", navode u DNP-u.

Kako dodaju, svakodnevno se plasiraju neutemeljene kritike kako je krivica novog Ministarstva zdravlja i ministarke, što vakcine još nijesu stigle u Crnu Goru, a namjerno previđaju činjenicu da prethodna Vlada i njeno Ministarstvo zdravlja nijesu bili sklopili nijedan bilateralni sporazum i ugovor sa proizvođačima vakcina, dok su druge zemlje takve pregovore započele još u junu prošle godine.

"Nova Vlada je, uz poštovanje procedure, uplatila državnu garanciju za isporuku vakcina, pa etapni dolazak 84.000 vakcina slijedi, uz već sklopljene ugovore sa Rusijom, a predstoji potpisivanje ugovora i sa Fajzerom i Kinom. Stoga se očekuje optimalan broj vakcina sa sve tri adrese, a pregovori teku i sa drugima", naglašavaju u saopštenju.

DNP CG ističe da nikako ne treba zaboraviti u kakvom rasulu medicinskog sistema se, nakon smjene vlasti 30. avgusta, zateklo novo Ministarstvo zdravlja, te da ministarka i cjelokupno Ministarstvo čine najveće napore da vakcine budu što prije dopremljene.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније