Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2021. 11:29   >>  11:30 1

EVROPSKI POKRET O SKRNAVLJENJU DŽAMIJA

"Nekažnjavanje počinioca stimulans novom nedjelu"

Evropski pokret (EP) u Crnoj Gori najoštrije osuđuje skrnavljenje zaštićenog kulturno-istorijskog spomenika, hadži Ismailove džamije u Nikšiću.

"Ovakvi postupci su u više navrata bili usmjereni prema pripadnicima Islamske religije u Crnoj Gori, a njihove kazne koje su bile ispod zakonskog minimuma ohrabruju ponavljanje ovih klasičnih oblika fašizma iz devedesetih godina", navode iz Evropskog pokreta.

Očekuju da nadležni organi efikasno sprovedu istragu, procesuiraju i najoštrije kazne počinioce ovog sramnog djela i da, kako su kazali, jasno pokažu da fašistička ideologija i napadi na vjerske objekte u kojima se uči i iz kojih se širi vjerska tolerancija povlače ozbiljne sankcije u Crnoj Gori.

"Nekažnjavanje počinioca je svojevrstan stimulans novom nedjelu, te će u tom slučaju nadležni organi snositi punu odgovornost za ovaj i sve srodne incidente koji imaju za cilj narušavanje multietničkog i multivjerskog sklada u našoj državi", navodi se u saopštenju Evropskog pokreta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније