Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

11. 02. 2021. 13:22   >>  14:22 14

ŽIVKOVIĆ

DPS ponovo u Parlamentu 18. februara

Poslanik DPS Danijel Živković saopštio je da Demokratska partija nastavlja rad u skupštinskim tijelima i da dolaze na sljedeću zakazanu sjednicu 18. februara. On je naveo da je nakon razgovora sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem dobio saopštenje da teme koje se tiču rada ministarstva zdravlja, posebno u vezi sa nabavkom vakcina nijesu u okviru rada kolegijuma Skupštine.

"Koliko je sjutra nastavljamo sa radom u skupštinskim tijelima i dolazimo na sjednicu Skupštine koja je zakazana za 18. februar“, rekao je Živković na konferenciji za novinare.

On je naveo da se značaj povratka DPS-a u Skupštinu ogleda i o raspravi o novim tužilačkim zakonima, koji, kako je kazao, ukoliko budu usvojeni mogu dovesti do zaustavljanja puta Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU).

DPS je, kako je naveo Živković, iscrpio sve proceduralne i pravne mogućnosti koje si tiču odluka i zakona koji su izglasani na sjednici Skupštine 28. decembra, a onda ponovo 20 januara.

"Podnijeli smo inicijative Ustavnom sudu i očekujemo pozitivnu odluku, ali bez obzira kakva ona bude mi ćemo nastaviti sa radom u Skupštini“, poručio je Živković.

On je kazao da je današnja konferencija sazvana i zbog inicijative DPS-a za održavanje hitne sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine, na kojoj je trebalo da bude raspravljano o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori.

Živković je tim povodom rekao da je nakon razgovora sa predsjednikom parlamenta Aleksom Bečićem dobio obavještenje da teme koje se tiču rada Minsitarstva zdravlja, posebno u vezi nabavke vakcine nijesu u okviru rada Kolegijuma Skupštne.

"Mi smo smatrali da je Kolegijum mjesto sa kojeg treba da potekne inicijativa da svi poslanici, kao predstavnici građana, treba da budu upoznati sa tim šta Vlada preduzima u lošoj epidemiološkoj situaciji“, naveo je Živković.

On je istakao da će kao Klub iskoristiti druge kontrolne mahanizme i mogućnosti kako bi upoznali javnosti sa politikama Vlade za koje smatraju da se loše.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније