Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2021. 15:08 >> 15:08
11

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

Zahtjev za kontrolno saslušanje ministarke zdravlja

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, uputila je danas zahtjev za kontrolno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović. Razlog za organizovanje saslušanja je, kako navodi poslanica, značajno pogoršanje epidemiološke situacije, ali i nesnalaženje i nesposobnosti aktuelne ministarke zdravlja da se izbori sa aktuelnom zdravstvenom krizom. 

"Crna Gora bilježi rapidno pogoršanje epidemiološke situacije, koje je rezultiralo desetinama preminulih i hiljadama zaraženih u samo nekoliko dana i najveću stopu zaraženih na 100.000 stanovnika u Evropi. Alarmantno je stanje  u Budvi u kojoj je preko 750 ljudi pozitivno na korona virus, dok istovremeno traju optužbe lokalne samouprave i ministarke o tome ko je odgovoran za pogoršanje stanja. I predsjednik Opštine Herceg Novi uputio je apel za pomoć zbog nedostatka ljekara i epidemije u zdravstvenim ustanovama", navela je Vuksanović Stanković.

Slično stanje je, kako se navodi u zahtjevu, i u ostalim gradovima, virus je već odnio 10 života u Domu za stare u Bijelom Polju, a u međuvremenu se pojavio i u specijalizovanoj Bolnici u Brezoviku. 

"I dalje nema informacija da li je u Crnoj Gori prisutan novi, britanski, soj korona virusa koji je značajno zarazniji, iako su uzorci poslati u Berlin prije dvadesetak dana. Kad već ministarka nema namjeru da na bilo koji način upozna crnogorski parlament o aktivnostima koje sektor zdravstva sprovodi u borbi protiv pandemije korona virusa, prinuđeni smo da tražimo njeno kontrolno saslušanje na matičnom odboru Skupštine", navodi se u saopštenju Vuksanović Stanković.

Ističe da se mjera ozbiljnosti i organizovanosti svake države, kao i kvalitetnog zdravstvenog sistema u njoj, ovih dana vidi i po tome da li je ta zemlja otpočela proces vakcinacije i u kojoj mjeri ga sprovodi. 

"Već sada je izvjesno da će Crna Gora biti među posljednjim zemljama u kojima će započeti proces vakcinacije. Zbunjujuće izjave ministarke Borovinić Bojović o tome da "nijesu odbili donacije vakcina", ponuđenih od strane inostranih donatora, dok istovremeno nema bilo kakvih informacija što se po tom pitanju uradilo su nešto o čemu treba razgovarati na sjednici Odbora"", zaključila je u zajhtevu dr Srđanu Pavićeviću, predsjedniku skupštinskog odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, poslanica Draginja Vuksanović Stanković. 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније