Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2021. 18:15   >>  18:15

REAKCIJA ZBOG MJERA

SD: Galić se "resetovao", ali kasno

Novi direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić rekao je da su jučerašnje restriktivnije epidemiološke mjere tek početak još rigoroznijih, time nehotično priznajući da je do sad IJZ sa njim na čelu očigledno bio u zimskom snu, iz koga ga je odjednom trgao broj oboljelih, umrlih i kritike, saopštili su iz Socijaldemokrata. Ističu da je, dolaskom njega na čelo IJZ i nove ministarke zdravlja, volšebno je ukinut stari sistem semafora i maksimalno relaksirane epidemiološke mjere.

"Nakon novih brojki, ulaska koronavirusa u domove za stare i Brezovik dok je Crna Gora i dalje bez vakcine, čelnici zdravstvenog sistema su vidjeli šta su uradili, pa su se juče “resetovali”, vrativši sistem semafora i rigoroznije mjere. Ovdje ne treba izostaviti ni činjenicu da su nove zdravstvene vlasti brzo po dolasku, valjda u želji da se svide građanima, u potpunosti otvorile crnogorske granice bez ikakve kontrole. I, mada su juče opet uveli PCR test na granicama, to je učinjeno samo za jedan manji broj zemalja u koje, nelogično, nijesu uvrštene zemlje regiona sa kojima je najveća cirkulacija stanovništva", piše u saopštenju.

Takođe, dodaju da je jučerašnje potpuno ukidanje muzike sa razglasa u ugostiteljskim objektima, iako nije od krucijalnog značaja, svakako mjera koja je jedna u nizu nelogičnih.

"Kako su sve mjere: i one stare “relaksirane” i ove nagle “postrožene” dolazile upravo od Instituta za javno zdravlje, odgovornost novog direktora za ovakvo stanje, uz naravno ministarku zdravlja, jeste najveća. Naše zdravstvene vlasti u situaciji pandemije nijesu smjele da se pretvore u nekoga ko donosi populističke mjere, već je trebalo da vode zdravstvenu politiku. Ipak, nadamo se da ni sad nije kasno da, makar djelimično, isprave velike greške, sa još većim posljedicama", zaključuju Socijaldemokrate. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније